GLM G4: Από την Ιαπωνία στο Παρίσι

Hλεκτρικό supercar με χώρο για 4 επιβάτες

  • -
  • -

Ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο παρουσιάστηκε από τη GLM στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Η έδρα της εν λόγω εταιρείας είναι στο Κιότο της Ιαπωνίας και το πρωτότυπο G4 έχει γραμμές ενός supercar, είναι ηλεκτρικό και έχει χώρο για… 4 επιβάτες.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στο GLM G4, εκτός από την εντυπωσιακή του σιλουέτα, είναι η ιδιαιτερότητα στο άνοιγμα των τεσσάρων θυρών! Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι πολύ μικρή, κάτι που μαρτυρά τις σπορ διαθέσεις του μοντέλου. Στο εσωτερικό συναντάμε πολυτελές καθίσματα τύπου μπάκετ ντυμένα με γκρι δέρμα και ένα flat-bottomed τιμόνι.

Η ισχύς του GLM G4 προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες με τη συνδυαστική τους απόδοση να αγγίζει τα 400 kW (ή 544 ίππους αν προτιμάτε) και 1.000 Nm ροπής. Ο οδηγός και ίσως τρεις φίλοι του θα μπορούν να επιταχύνουν και να φτάσουν τα 100 km/h από στάση σε 3,7 sec, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 250 km/h. Τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυάζονται με σύστημα κατανομής της ροπής και την ειδική μετάδοση που, επιτρέπει στο G4 να διανύσει 400 χιλιόμετρα (NEDC) με μία μόνο φόρτισης.

To «πράσινο» υπεραυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Ολλανδία, ενώ –σύμφωνα με το MotorTrend- αρχικά είχε εγκριθεί στο να εφοδιάζεται με ένα αμερικάνικο μηχανολογικό σύνολο V8. Τελικά επικράτησε η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και θα ξεκινήσει να πωλείται στην αγορά της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κόνγκ, της Σιγκαπούρης και στην Αμερική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...