Η LaFerrari Aperta χωρίς οροφή στο Παρίσι

Άνοιξε για ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία η κορυφαία Ferrari

  • -
  • -

Με κορυφαία τεχνολογία και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα, η LaFarrari των 963 ίππων απέκτησε μια ανοιχτή εκδοχή Aperta που γοητεύει ακόμα περισσότερο. Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου οι επισκέπτες δημιούργησαν ουρές για να την απολαύσουν από κοντά.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η LaFerrari Aperta μπορεί να «έχασε» την οροφή, αλλά καθόλου από την τεχνολογική τελειότητα που χαρακτηρίζει την κλειστή έκδοση, ούτε φυσικά από τις επιδόσεις, την αποκλειστικότητα και το στιλ, το οποίο μάλιστα προσφέρει σε αφθονία. Η LaFerrari Aperta έρχεται για την επέτειο των 70 ετών της φίρμας και διατίθεται με μαλακή οροφή ή αποσπώμενη από ανθρακονήματα.

Πίσω από την πλάτη του τυχερού οδηγού της βρίσκεται το ιταλικό διαμάντι με τους 12 κυλίνδρους και τα 6.262 cc που αποδίδει 800 ίππους. Αυτός συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 120 kW (163 ίππων) με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 963 ίππους. Σε αυτή την έκδοση είναι αναβαθμισμένο το λογισμικό με γνώμονα τη βελτίωση των οικολογικών επιδόσεών της.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην κατασκευή της προκειμένου να διατηρήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά της κλειστής έκδοσης. Κάτι το οποίο σύμφωνα με τη Ferrari το κατάφεραν, αφού το αμάξωμα της LaFerrari Aperta έχει τον ίδιο βαθμό ακαμψίας προσφέροντας παρόμοιες επιδόσεις. Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε λιγότερο από 3 sec ενώ τα 200 km/h σε 7,1 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να ξεπερνάει τα 350 km/h, ακόμα και με την οροφή ανοιχτή!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...