SsangYong LIV-2 concept: Ένα μεγάλο SUV

Με ένα νέο πρωτότυπο μεγάλο SUV πήγε η κορεατική φίρμα στο Παρίσι

  • -
  • -

Εστιάζει στην κατηγορία των μεγάλων και πολυτελών SUV, το νέο πρωτότυπο SUV με τα διακριτικά LIV-2 θέτει νέα στάνταρ στην SsangYong. «Το LIV-2 αναδεικνύει τη δική μας, πολυτελή, προοπτική στο, πολύ δημοφιλές, θέμα SUV, ενώ, παράλληλα, κάνει χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών ασφαλείας. Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό μοντέλο, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει τη SsangYong στο επόμενο επίπεδο. Από εδώ και μετά θα προσθέτουμε ένα μοντέλο στη γκάμα μας για τα επόμενα δύο χρόνια, με το καθένα από αυτά να είναι σχεδιασμένο να διευρύνει την εικόνα μας σε ακόμα περισσότερα πελατειακά περιβάλλοντα και διεθνείς αγορές» δήλωσε ο CEO της κορεατικής εταιρείας Johng-sik Choi.


Το SsangYong LIV-2 εφοδιάζεται με ένα κινητήρα diesel 2,2 λίτρων (181PS, 420 Nm) προδιαγραφών Euro 6, που εξασφαλίζει δύναμη και οικονομία, όπως και με το νεότερο μοτέρ βενζίνης 2.0 DGi (225PS, 350Nm) με turbo και άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Στο εσωτερικό έχει δοθεί έμφαση στην άνεση και την τεχνολογία, με τρεις οθόνες, wi-fi, αλλά και τεχνολογίες συνδεσιμότητας μέσω των applications Apple CarPlay και Google Android Auto. Συνολικά, το σύστημα infotainment μπορεί να ρυθμιστεί από ένα πάνελ αφής και προσφέρει ήχο surround υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα στην Έκθεση του Παρισιού η SsangYong παρουσιάζει τις ανανεωμένες εκδοχές των Tivoli και XLV, με αναβαθμισμένο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης.

Πλάι στα νέα της μοντέλα, η SsangYong στο Παρίσι παρουσιάζει και επίσημα στο παγκόσμιο κοινό και το αγωνιστικό μοντέλο της, Tivoli Rally Raid 4WD. Το αγωνιστικό είναι εξελιγμένο και κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, στην Ισπανία, βασίζεται στο «απλό» SsangYong Tivoli και χρησιμοποιεί την τελευταία αγωνιστική τεχνολογία. Το σασί είναι σωληνωτό με τεχνολογία δανεισμένη από την αεροναυπηγική, ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος, 3λιτρος diesel twin-turbo, με 3 προγράμματα λειτουργίας, έχει 740Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...