Ηλεκτρικό φορτηγό Mercedes-Benz με 200 km αυτονομίας

Το νέο Mercedes-Benz Urban eTruck concept στο Σαλόνι του Ανόβερου

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz παρουσίασε στην πρόσφατη Έκθεση Επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό φορτηγό, το Urban eTruck. Το «πράσινο» μοντέλο που έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες σε καθημερινή βάση εξοπλίζεται με μια μπαταρία 212 kWh λιθίου-ιόντων, επιτρέποντας να διανύσει έως και 200 km με μία μόνο φόρτιση. Το φουτουριστικό φορτηγό διαθέτει ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων συνδυαστικής απόδοσης 340 «παραδοσιακών» ίππων (250 kW) και 1.000 Nm ροπής. Η γερμανική εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν το φορτηγό με μικρότερη μπαταρία για κοντινές αποστάσεις ή με θέση για επιπλέον μπαταρία για τον διπλασιασμό της αυτονομίας.

Σχεδιαστικά, έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision Van με έντονες στρογγυλεμένες επιφάνειες και τα υπερβολικά στενά φωτιστικά σώματα. Επίσης, στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών υπάρχουν κάμερες, ενώ φέρει ένα πιο σπαρτιάτικο στιλ. Οι designers κράτησαν την γρίλια στο εμπρός μέρος, παρόλο που δεν χρειάζεται ψύξη ο κινητήρας. Στο εσωτερικό η Mercedes ακολουθεί το φουτουριστικό στιλ με δύο μεγάλες οθόνες: η μία αντικαθιστά τον κλασικό πίνακα οργάνων, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Η τελευταία παρέχει άμεσα πληροφορίες για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ο επαγγελματίας.

Όπως έχουμε αναφέρει, τα «πράσινα» επαγγελματικά οχήματα θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για μικρές αποστάσεις με μηδενικούς ρύπους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...