Αυτό είναι το νέο Kia Rio

Στο Παρίσι θα βρίσκεται η 4η γενιά του κορεάτικου supermini

  • -
  • -

Σε λιγότερο από έναν μήνα, η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα ανοίξει τις πύλες της και στο εσωτερικό θα στεγάζονται ολοκαίνουργια μοντέλα, τα οποία θα κάνουν μεγάλη αίσθηση στο κοινό. Ένα από αυτά αναμένεται να είναι και το νέο Kia Rio. Η 4η γενιά του κορεάτικου supermini έχει μεγαλώσει σε σχέση με τον προκάτοχό του κατά 15 mm σε μήκος, 5 mm σε πλάτος και 10 mm το μεταξόνιο (2.580 mm). Ωστόσο, το ύψος μειώθηκε κατά 5 mm με τη συνολική εικόνα να προσφέρει ένα πιο σπορτίφ αποτέλεσμα.

To νέο μοντέλο σχεδιάστηκε σε τρία διαφορετικά κέντρα της Kia που είναι στην Κορέα, στην Καλιφόρνια και στη Γερμανία και το design υιοθετεί τη μάσκα των πιο πρόσφατων μοντέλων της φίρμας. Η γνώριμη γρίλια με το ιδιαίτερο σχήμα ολοκληρώνεται από τα νέα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό έχει μία πιο μοντέρνα αύρα, χάρη στην εργονομική διάταξη του ταμπλό. Επιπλέον, τοποθετήθηκε νέο σύστημα πολυμέσων, το οποίο φέρει μία οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης με στόχο να εξαλείψει αισθητά τα φυσικά κουμπιά. Η Kia αναφέρει ότι η ποιότητα υλικών είναι καλύτερη σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ μπορεί κανείς να προσθέσει έξτρα πινελιές ώστε να έχει μια πιο δυναμική εμφάνιση στην καμπίνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνολογίες, τη συνδεσιμότητα και τη γκάμα των κινητήρων θα ανακοινώσει η Kia στις 29 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή πέσουν οι προβολείς της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού επάνω στο ολοκαίνουργιο Kia Rio. Τέλος, η παραγωγή του στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στα τέλη της φετινής χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...