Η McLaren MSO HS στο Παρίσι

Αν η McLaren P1 είναι η αρχηγός, τότε η MSO HS είναι η υπαρχηγός…

  • -
  • -

Οι 500 τυχεροί που αγόρασαν την McLaren 675LT Coupe δεν έμειναν και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι όταν η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει άλλες 500 μονάδες της «ανοιχτής» εκδοχής, ενώ αρχικά είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να συμβεί. Όπως και να έχει, οι πρώτοι έμειναν με την ικανοποίηση ότι διέθεταν το πιο extreme «νόμιμο» coupe της σειράς Super Series της McLaren που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς όμως, για άλλη μία φορά… έχασαν! Η McLaren ανακοίνωσε την άφιξη της MSO HS, η οποία πρόκειται να εμφανιστεί στο επερχόμενο Σαλόνι του Παρισιού. Το «HS» σημαίνει High Speed και η νέα McLaren έρχεται με τον V8 twin-turbo 3.8 κινητήρα με μία μικρή… «δόση αδρεναλίνης» μιας και η απόδοσή του φτάνει τους 688 ίππους. Οι 13 ίπποι παραπάνω ίσως να μην υπόσχονται έντονες συγκινήσεις σε σχέση με την 675, αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι στα επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα που διαθέτει το νέο μοντέλο. Συγκεκριμένα, στο εμπρός μέρος συναντάμε έναν εντελώς «κοφτερό» προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται με ιδιαίτερη ευκολία η μεγάλη αεροτομή, που έρχεται κατευθείαν από την P1-GTR και παρέχει ένα γενναιόδωρο ποσό κάθετης δύναμης για ταχύτητες άνω των 200 km/h.

Η McLaren Special Operations (MSO) έχει αναπτύξει το ισχυρό μοντέλο και θα την κατασκευάσει –σύμφωνα με δημοσιεύματα- σε 25 μονάδες, που έχουν ήδη πουληθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...