Επιστρέφει η BMW Σειρά 8 το 2020

Πρόκειται να αντικαταστήσει την BMW Σειρά 6

  • -
  • -

H BMW έχει ήδη στο μυαλό της να κατασκευάσει το αντίπαλο δέος της Mercedes-Benz S-Class Coupe και Cabriolet και αυτή δεν θα είναι η επόμενη 6άρα, αλλά η Σειρά 8. Το δυναμικό comeback της 8άρας έρχεται να αντικαταστήσει τόσο την Σειρά 6 Coupe όσο και την Cabrio εκδοχή, ενώ έχει «κλειδώσει» ήδη την κωδική ονομασία G14/G15. Βέβαια, το νέο μοντέλο δεν αναμένεται σύντομα, αλλά στα τέλη 2019 ή αρχές 2020.

Σύμφωνα με το Automobile Magazine, η νέα 8 Σειρά θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική CLAR της γερμανικής φίρμας και θα έχει αυτά που χρειάζονται για να τα «βάλει» με την S-Class. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό είναι πιθανό να βρίσκεται ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 4.0 με απόδοση 650 ίππους. Ίσως να προσφέρεται και με μικρότερο μοτέρ, τον 3λιτρο turbo των 450 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται να φέρει και ένα υβριδικό σύνολο.

Τέλος, είναι σχεδόν σίγουρο να προσφέρει την υψηλότερη πολυτέλεια που έχουμε ποτέ συναντήσει σε αυτοκίνητο της BMW, καθώς και εξοπλισμένο με όλα τα τεχνολογικά «καλούδια» που διαθέτει η σημερινή 7 Σειρά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...