Τα 5 πιο όμορφα BMW Hommage

Όταν η παραγωγή δεν θέτει όρια στη σχεδίαση, το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό

  • -
  • -

Οι κατασκευαστές αυτοκίνητων ανά καιρούς αναπολούν το παρελθόν τους αναβιώνοντας κάποια μοντέλα της, συνδυάζοντας τα ρετρό στοιχεία με σύγχρονη εκτέλεση. Η BMW από την άλλη τα τελευταία χρόνια το κάνει αυτό συστηματικά παρουσιάζοντας μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων με την ονομασία Hommage Cocnept. Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι το 2002 Hommage Concept, το οποίο εντυπωσίασε με την αισθητική του και την εκτέλεσή του, ξυπνώντας μνήμες στους φίλους της φίρμας και όχι μόνο. Έτσι, είπαμε να συγκεντρώσουμε τα τελευταία Hommage δημιουργήματα της BMW και να σας τα παρουσιάσουμε για να διαλέξετε το αγαπημένο σας.

 




Το 2006 η BMW παρουσίασε το Concept Coupe Mille Miglia. Τότε δεν είχε δημιουργηθεί η σειρά Hommage, αλλά η φιλοσοφία κατασκευής του ήταν ίδια. Αφιερωμένο στα μοντέλα πριν το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με έμφαση στην τεχνολογία και τους αγώνες. Εμπνευσμένο από το Mille Miglia Touring Coupe του 1940, με υλικά ελαφριά και κινητήρα τον γνωστό μας 3λιτρο 6κύλινδρο από την Z4 M Coupe.

 




Το 2008 παρουσιάστηκε η M1 Hommage Concept για τα 30 χρόνια επετείου της εμβληματικής M1. Σχεδιασμένο από την πένα του Chris Bangle είχε παρόμοιες διαστάσεις με την «αυθεντική» έκδοση, με τη διαφορά να υπογραμμίζεται μόνο από το μακρύτερο μεταξόνιο που το έκανε να δείχνει και να είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Όπως και το πρώτο M1 έτσι και το concept είχε τον κινητήρα στο κέντρο. Ωστόσο και παρά τις γήινες προδιαγραφές του έμεινε μόνο ένα concept και δεν προχώρησε ποτέ στην παραγωγή.

 




Το 2011 παρουσιάστηκε το 328 Hommage Concept με ρετρό αισθητική και σύγχρονες πινελιές και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν για την κατασκευή του carbon και ενισχυμένο πλαστικό, τόσο στο εξωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου, όσο και στο εσωτερικό του. Η δύναμη έρχονταν από έναν 6κύλινδρο κινητήρα σε σειρά με χωρητικότητα 3,0 λίτρων. Μπορεί να μην προσχώρησε ως είχε στην παραγωγή, αλλά πολλές τεχνικές κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν σε σύγχρονα μοντέλα.




Εμπνευσμένο από τους αγώνες, μια άκρως εντυπωσιακή εκτέλεση από την BMW είναι το 3.0 CSL Hommage R Concept. Παρουσιάστηκε πέρυσι για τα 40 χρόνια της 3.0 CSL και εμπεριέχει όλη την τεχνογνωσία της γερμανικής φίρμας από τους αγώνες και εμφάνιση που κόβει την ανάσα.

 




Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της BMW είναι το 2002 Hommage Concept, με έμπνευση από την 2002 Turbo, η M2 Hommage Concept βασίζεται όπως μαρτυρά και το όνομά της στην M2. Με στοιχεία από το παρελθόν και εμφάνιση πέρα από τα τετριμμένα, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Δυστυχώς όμως, όπως ανακοίνωσε και η BMW δεν έχει σκοπό να την προωθήσει στην παραγωγή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...