Η μοναδική BMW i8 Futurism Edition (+video)

Μια ιδιαίτερη και άκρως φουτουριστική προσέγγιση της i8 για τα 50 χρόνια BMW στην Ιταλία

  • -
  • -

Το συγκεκριμένο δημιούργημα προέκυψε από τη συνεργασία της BMW Italia και της Garage Italia Customs για το εορτασμό των 50 ετών ιστορίας της γερμανικής εταιρείας στην Ιταλία. Η σύγχρονη τεχνολογία συναντά την ιταλική τέχνη του Giacomo Balla, με το αποτέλεσμα να είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό.

Δεν πρόκειται για μια προχωρημένη προσέγγιση όσον αφορά την βαφή του αυτοκινήτου, αλλά για μια αντιγραφή του αυθεντικού έργου "Lampada ad Arco" του Giacomo Balla, που βρίσκεται στην αυθεντική του μορφή στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Νέα Υόρκη και απεικονίζει ένα ηλεκτρικό φανοστάτη υπό το φως του φεγγαριού. Το αυτοκίνητο θα τρέξει στο Mille Miglia 2016 ακολουθώντας τη BMW 328 με οδηγό τον Sergio Solero, Πρόεδρο και CEO της BMW Ιταλίας.


«Υπήρξε τρομερή χημεία με τη BMW Ιταλίας από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε για το i8 Futurism Edition project», δήλωσε ο Lapo Elkann, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Garage Italia Customs. «Στην ουσία, η Garage Italia Customs και η BMW μοιράζονται όλες τις αξίες που συνδέονται με την τεχνολογική εξέλιξη και τη συνεχή αναζήτηση καινοτομίας στους αντίστοιχους τομείς τους. Το BMW i8 Futurism Edition είναι η επιτομή του στιλ. Έδωσε στους σπεσιαλίστες της Garage Italia Customs την ευκαιρία να τιμήσουν ένα αυτοκίνητο στο οποίο προβάλλεται το μέλλον της μετακίνησης. Ταυτόχρονα τιμά την Ιταλική τέχνη με το Giacomo Balla, ο οποίος θεωρείται εξέχουσα φιγούρα του Φουτουριστικού κινήματος».

«Στο BMW i8 Futurism Edition, ένα σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος συναντά την Ιταλική δημιουργικότητα και τέχνη», σχολίασε ο Sergio Solero, Πρόεδρος και CEO της BMW Ιταλίας. «Για την περίσταση, επινοήσαμε ένα project με ένα σημαντικό εταίρο όπως η Garage Italia Customs, που θεωρείται από τους καλύτερους βελτιωτικούς οίκους του είδους. Αυτή η πρωτοβουλία δένει τέλεια με το πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο - με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων της BMW στην Ιταλία - έχουμε εξελίξει ακόμα περισσότερο αναδεικνύοντας τη δέσμευση και ενσωμάτωσή μας στον ιστό της χώρας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...