Αποκάλυψη Volkswagen Golf GTI Clubsport S

Το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο στο Nurburgring

  • -
  • -

Η Volkswagen γιορτάζοντας τα 40 χρόνια Golf GTI παρουσίασε μία ξεχωριστή έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου, την οποία ονόμασε Clubsport S. Το εν λόγω Golf, μπορεί να δείχνει ένα… «απλό» GTI, αλλά -μεταξύ άλλων- κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ γύρου στην «Πράσινη Κόλαση» για την κατηγορία των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων.

Το νέο Golf GTI Clubsport S βασίζεται στην 3θυρη έκδοση του γνωστού hatchback μοντέλου, υιοθετώντας ένα αρκετά επιθετικό body kit και πατάει επάνω σε 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι τυλιγμένες με ημισλικ ελαστικά της Michelin. Επίσης, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με bi-xenon φώτα και LED φώτα ημέρας. «Τιμώντας» το πρώτο Golf GTI, το Clubsport S θα προσφέρεται αποκλειστικά σε τρεις εξωτερικές αποχρώσεις: μαύρο, λευκό και κόκκινο. Η σπορτίφ αύρα συνεχίζεται φυσικά και στο εσωτερικό, με τους σχεδιαστές-μηχανικούς να τοποθετούν δύο ελαφριά αγωνιστικά καθίσματα τύπο bucket, ένα σπορ τιμόνι ντυμένο με Alcantara και ζώνες ασφαλείας με κόκκινο χρωματισμό. Τα πίσω καθίσματα όμως δεν υπάρχουν… κυριολεκτικά, ενώ λείπει το υποβραχιόνιο, καθώς και κομμάτια του ηχοσυστήματα. Με όλες αυτές τις ελλείψεις το βάρος περιορίστηκε στα 1360 κιλά.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ο γνώριμος 4κύλινδρος 2λιτρος TSI κινητήρας του group με αρκετές αναβαθμίσεις τόσο στην εισαγωγή όσο και στην εξαγωγή. Χάρη σε αυτές τις τροποποιήσεις το μοτέρ αποδίδει 310 ίππους και 380 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το χειροκίνητο κιβώτιο που επιτρέπει στο hot μικρομεσαίο να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 5,8 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 km/h.

Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο είχε σκοπό εξ’αρχής να καταρρίψει το ρεκόρ στο Nurburgring για την κατηγορία των προσθιοκίνητων αυτοκινήτων, η γερμανική φίρμα προσφέρει μέσω του επιλογέα χαρτογράφησης του μοντέλου μία ειδική επιλογή που εφαρμόζει ξεχωριστές ρυθμίσεις και ταιριάζει στην «Πράσινη Κόλαση». Έτσι, με τον Benny Leuchter πίσω από το τιμόνι, το νέο Clubsport S ολοκλήρωσε τον γύρο του «Ring» σε 7 λεπτά και 49.21 sec.

Τέλος, η παραγωγή του Golf GTI Clubsport S θα περιοριστέι στις 400 μονάδες, ενώ οι 100 από αυτές είναι αποκλειστικά για την γερμανική αγορά. Ωστόσο, τιμή δεν έχει αναφερθεί ακόμα…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...