Αποκάλυψη των ανανεωμένων Audi A3 & S3

Η Audi παρουσίασε το ανανεωμένο μικρομεσαίο μοντέλο

  • -
  • -

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε το ανανεωμένο A3 και S3 σε όλες τις εκδοχές, ενώ σχεδιαστικά είναι αρκετά αναγνωρίσιμο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Μικρές στιλιστικές επεμβάσεις έχουμε κυρίως στο εμπρός τμήμα με νέα μάσκα, επανασχεδιασμένη γρίλια και νέα φανάρια. Στο πίσω μέρος συναντάμε νέο διαχύτη και διαφορετικά φωτιστικά σώματα. Αυξήθηκε η χρωματική παλέτα του μοντέλου, όσον αφορά την εξωτερική απόχρωση, ενώ εξοπλίζεται προαιρετικά με τα φώτα τεχνολογίας matrix LED. Περνώντας στο εσωτερικό του, υιοθετεί ένα νέο τριάκτινο τιμόνι και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment MMI με πιο «απολοποιημένες» εντολές, ενώ σύμφωνα με τη φίρμα, ο ήχος του ηχοσυστήματος έχει αισθητά ενισχυθεί. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν και το Virtual Cockpit, το οποίο αντικαθιστά τα κλασικά όργανα με μία οθόνη TFT 12,3 ιντσών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αναβαθμισμένο σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και το σύστημα traffic jam assist, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να διατηρεί ταχύτητες έως και 65 km/h σε σημεία μποτιλιαρίσματος.

Κάτω από το καπό θα βρίσκονται τα εξής σύνολα:
- ο νέος 1.0 TFSI 3κύλινδρος των 115 ίππων και 200 Nm ροπής
- ο 1.4 TFSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής
- ένας νέος 2.0 TFSI των 190 ίππων και 320 Nm ροπής
- ο 1.6 TDI των 110 ίππων και
- ο 2.0 TDI των 150 και 184 ίππων με 340 και 380 Nm ροπής αντίστοιχα

Επίσης, θα διατίθεται και μία «πράσινη» εκδοχή που ακούει στο όνομα A3 Sportback e-tron, το οποίο περιλαμβάνει ένα plug-in hybrid σύνολο απόδοσης 204 ίππων. Συνδυάζει τον γνώριμο 1.4 TFSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μια μπαταρία λιθίου-ιόντων 8,8 kW. Ακόμα, η έκδοση g-tron, η οποία κινείται με φυσικό αέριο εφοδιάζεται με τον  1.4 TFSI bi-fuel των 110 ίππων. Για το τέλος αφήσαμε την εκρηκτική έκδοση S3 με τον αναβαθμισμένο πλέον 2λιτρο TFSI κινητήρα. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 310 ίππους με 400 Nm ροπής και εξοπλίζεται με το σύστημα Quattro.

TEST: Audi A3 1.4 TFSI e-tron

To ανανεωμένο A3 και S3 θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία τον επόμενο μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...