BMW Vision Next 100 concept (videos)

Μία γεύση για το τι τεχνολογίες θα δούμε από τη γερμανική φίρμα τα επόμενα 100 χρόνια

  • -
  • -

H BMW γιορτάζει τα 100 χρόνια ύπαρξής της στο χώρο της αυτοκίνησης με ένα ξεχωριστό πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο ονομάζει Vision Next 100. Το όνομα έχει επιλεχτεί με προσοχή, προσφέροντας μία πρώτη γεύση για τα σχέδια που έχουν οι Βαυαροί για τον επόμενο αιώνα.

Το άκρως φουτουριστικό όχημα στηρίζεται σε sedan αμάξωμα και ως πηγή έμπνευσης είναι το BMW i8. Το γερμανικό κομψοτέχνημα, όχι μόνο έχει εμφάνιση που έρχεται από το μέλλον, αλλά κρατάει τον αεροδυναμικό συντελεστή πολύ χαμηλά (0,18). Το μήκος του Vision Next 100 είναι 4,9 μέτρα (κάτι λιγότερο από μία Σειρά 5) και είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και πλαστικό. Η είσοδος στο αυτοκίνητο δεν είναι τόσο δύσκολη μιας και δεν υπάρχει μεσαία κολώνα, ενώ οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω και αντικριστά. Τα δύο προγράμματα οδήγησης είναι τα Boost και Ease, επιτρέποντας στον χρήστη να οδηγήσει είτε ο ίδιος είτε να λειτουργήσει αυτόνομα αντίστοιχα.

Το εντυπωσιακό με το συγκεκριμένο concept είναι επίσης το «ξεχείλωμα» του πλαϊνού τμήματος, δίνοντας χώρο στους ενσωματωμένους τροχούς με τη BMW να το ονομάζει «Alive Geometry». Η καμπίνα, και συγκεκριμένα το ταμπλό δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αλλά μέσω των 800 περίπου "ζωντανών" τριγώνων το όχημα «επικοινωνεί» με τον οδηγό. Το Vision Next 100 αποτελεί το πρώτο από τα 4 concept που θα ακολουθήσουν από τη BMW Group. Αργότερα θα ακολουθήσουν τα Rolls-Royce Grand Sanctuary και πριν το τέλος του χρόνου θα δούμε πρωτότυπα της MINI και της BMW Motorrad.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...