H κορυφαία Bentley στο κρεβάτι του Προκρούστη

Η Mulsanne δέχεται ένα facelift και αποκτά έκδοση EB με μακρύ μεταξόνιο

  • -
  • -

Στην Έκθεση της Γενεύης η Bentley παρουσιάζει την ανανεωμένη Mulsanne, η οποία μάλιστα αποκτά και έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο. Η Mulsanne Extended Wheelbase προσφέρει 250 mm περισσότερο μήκος στους πίσω επιβάτες και πρωτόγνωρες ανέσεις όπως π.χ. αναπαυτικά καθίσματα αεροπορικού τύπου. Άλλωστε, στόχος ήταν ένας: να υπάρχει η αίσθηση πως η ναυαρχίδα της Bentley πετάει!

Οι σχεδιαστικές αλλαγές στην ανανεωμένη ναυαρχίδα της βρετανικής μάρκας εστιάζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, τη μεγαλύτερη μάσκα από ανοξείδωτο ατσάλι και τα καινούργια φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό, η ανυπέρβλητη χλιδή ενισχύεται από 24 δερμάτινες αποχρώσεις και 13 ξύλινες επενδύσεις. Νέο είναι και το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8’’ και σκληρό δίσκο 60 GB, που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto. Οι VIP που φιλοξενούνται στις πίσω θέσεις έχουν στη διάθεσή τους δύο αποσπώμενα tablet 10,2’’, ενώ το ηχοσύστημα έχει συνολική ισχύ 2.200 watt και 20 ηχεία!

Στα μηχανικά μέρη, συναντάμε βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με λειτουργία S στην Mulsanne Speed, ενώ όλες οι Mulsanne έχουν αναβαθμισμένες αναρτήσεις και ελαστικά της Dunlop που μειώνουν το θόρυβο κύλισης. Ο V8 κινητήρας των 6,75 λίτρων αποδίδει 512 ίππους και 1.020 Nm ροπής, απόδοση που στη Mulsanne Speed ανεβαίνει στα 537 PS και 1.100 Nm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...