Νέα γενιά VW Passat αποκαλύπτεται αρχές Ιουλίου

Ελαφρύτερη, μεγαλύτερη και με περισσότερους χώρους

  • -
  • -

Η Volkswagen θα αποκαλύψει στις 2 Ιουλίου διαδικτυακά τη νέα γενιά Passat η οποία θα βασίζεται στην επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB. Η γκάμα θα αποτελείται από sedan, station wagon, CC coupe, υπερυψωμένο Alltrack και πιθανόν μία έκδοση CC Shouting Brake.

Η γερμανική εταιρεία φιλοδοξεί να θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία αξιοποιώντας τις δυνατότητες των τεχνολογιών που εξέλιξαν τα τελευταία χρόνια. Η MQB και ο χάλυβας υψηλής αντοχής που μορφοποιείται σε πρέσες κενού, θα εξοικονομήσουν 85 κιλά. Το μήκος του αυτοκινήτου θα μεγαλώσει ελάχιστα, ωστόσο το μεταξόνιο θα αυξηθεί γενναία προσφέροντας επιπλέον 33mm χώρο για τα πόδια των επιβατών του πίσω καθίσματος. Οι εμπρός θέσεις θα χαμηλώσουν κατά 10mm, αυξάνοντας το ελεύθερο διαθέσιμο ύψος κατά 26mm. Το πορτμπαγκάζ στον προκάτοχο ήταν από τα μεγαλύτερα της αγοράς και με επιπλέον 47 λίτρα θα φτάσει στα 650 λίτρα. Για την αξιοποίηση του τεράστιου αυτού χώρου η VW θα εφοδιάσει το Passat με πρακτικές λύσεις όπως πλάτη που αναδιπλώνει σε τρία τμήματα (40:20:40), πάτωμα με κρυφούς χώρους και γλίστρες για τη φόρτωση βαριών αποσκευών. Επιπλέον το ελεύθερο μήκος για φορτίο θα φτάνει τα 2,85 μέτρα επιτρέποντας μέχρι και μετακόμιση. Τα φανάρια στο νέο Passat θα είναι αποκλειστικά Led και θα υπάρχει μια ευρεία γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης με προσαρμοζόμενη απόκριση. Στα ηλεκτρονικά καλούδια θα περιλαμβάνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη των 12,3 ιντσών από το νέο Audi TT.

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας γενιάς VW Passat αναμένεται το φθινόπωρο στο Παρίσι και οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν στα τέλη της χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...