Alfa Romeo MiTo MY 2013

Πρώτη επίσημη στη Φρανκφούρτη για την προσφάτως ανανεωμένη MiTo

  • -
  • -

Η Alfa Romeo MiTo που ανανεώθηκε ελαφρώς πρόσφατα και διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή της σε Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη. Με την ευκαιρία της ανανέωσης για το 2013, η γκάμα κινητήρων της MiTo προσαρμόζεται στις τάσεις της αγοράς που πλέον απαιτεί συνδυασμό των υψηλών επιδόσεων με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Από τους κινητήρες βενζίνης ξεχωρίζει ο ολοκαίνουργιος Twinair Turbo των 875 κ.εκ. στην έκδοση των 105 ίππων, με τη ροπή του να φτάνει τα 145 Nm/2.000 σ.α.λ. στην επιλογή Dynamic). Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, καλύπτει ήδη τις νέες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων Euro 6, προσφέρει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,4'' και τελική ταχύτητα 184 km/hκι έχει εκπομπές CO2 μόλις 99 g/km, με συνέπεια την απαλλαγή του από τα τέλη κυκλοφορίας! Χαμηλή είναι και η κατανάλωση καυσίμου με μέση τιμή τα 4,2 lt/100 km. Οι υπόλοιποι βενζινοκινητήρες που είναι διαθέσιμοι στη MiTo Model Year 2013 είναι ο ατμοσφαιρικός 1.4 των 78 ίππων και ο 1.4 Multiair Turbo των 170 ίππων, ο οποίος κινεί την κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde.

Η επιλογή πετρελαίου καλύπτεται από τον 1.3 JTDM-2 των 85 ίππων. Παρά τις σπιρτόζικες επιδόσεις (0-100 km/h σε 12,9’’), ο 1.3 JTDM-2 διακρίνεται σε οικονομία καυσίμου (μέση κατανάλωση 3,5 lt/100 km) και εκπομπές CO2 (90 g/km). Μάλιστα, και αυτός ο κινητήρας απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας!


Alfa-Romeo-MiTo-2013

Η ανανεωμένη MiTo στοχεύει αφενός στην ενίσχυση του σπορ χαρακτήρα της, αφετέρου στο να γίνει πιο διαδραστική. Για το τελευταίο φροντίζει το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας UConnect με έγχρωμη οθόνη αφής 5'', ραδιο/CD, Bluetooth, θύρες USB και Aux-In, δυνατότητα ανάγνωσης SMS, αναγνώριση φωνητικών εντολών και πίνακα ρύθμισης του υπολογιστή ταξιδιού και άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με λειτουργία πλοήγησης. Το σύστημα UConnect περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων (εκτός της Progression). Κατά τα λοιπά, οι αλλαγές στη MiTo εστιάζουν σε στοιχεία όπως οι σκουρόχρωμοι προβολείς, η γρίλια με επιχρωμιωμένο πλαίσιο, οι νέες παραλλαγές χρωμάτων και επενδύσεις στο εσωτερικό και το ταμπλό με μεταβαλλόμενο τόνο χρώματος. Οι εκδόσεις εξοπλισμού εξακολουθούν να είναι οι Progression, Distinictive, SBK και QV, ενώ προσφέρονται και τα πακέτα Sport 17’’ & Comfort. Το παρών δίνει και το σύστημα Alfa DNA, που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του αυτοκινήτου στον τρόπο που θέλει να οδηγήσει. Έτσι, μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα Natural για χαμηλή κατανάλωση, ενώ για δυναμική οδήγηση υπάρχει το πρόγραμμα Dynamic. Τέλος, το πρόγραμμα All Weather φροντίζει για ασφαλές κράτημα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 

Alfa Romeo MiTo SBK
Alfa-Romeo-MiTo-2013

Μία έκδοση που τονίζει το σπορ χαρακτήρα της MiTo έχει προστεθεί ήδη από τις αρχές του 2013 στην γκάμα. Με το όνομα SBK, που προέρχεται από τους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλετών Superbike, του οποίου η Alfa Romeo είναι χορηγός, απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για το ντιζάιν και τα σπορ χαρακτηριστικά, χωρίς να αγνοούν την ανάγκη για οικονομία καυσίμου. Είναι διαθέσιμη με τους κινητήρες 0.9 Twinair Turbo 105 PS βενζίνης και 1.3 JTDM-2 85 PS diesel και διακρίνεται εξωτερικά από τους προβολείς ομίχλης σε μαύρο πλαίσιο, τα πλαίσια φώτων σε χρώμα γκρι titanium, το πίσω αυτοκόλλητο SBK σε χρώμα γκρι titanium, τις ζάντες αλουμινίου 16’’ Sport σε χρώμα γκρι titanium, τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, τον πίσω sport προφυλακτήρα και την εξωτερική διχρωμία στην οροφή και στα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών. Εσωτερικά ξεχωρίζει με το ταμπλό Competizione σε μαύρο χρώμα, το ύφασμα Sport σε μαύρο χρώμα και τις γκρι titanium ραφές, καθώς και τα εμπρός προσκέφαλα με λογότυπο SBK.

 

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde
Alfa-Romeo-MiTo-2013

Στην κορυφή της γκάμας δεσπόζει η έκδοση Quadrifoglio Verde που φέρει το θρυλικό τετράφυλλο τριφύλλι, σύμβολο των πιο ξεχωριστών μοντέλων στην ιστορία της Alfa Romeo. Ο καλύτερος εκφραστής του σπορ πνεύματος της MiTo διαθέτει διαφοροποιημένο στιλ, αλλά και πικάντικο περιεχόμενο. Ο 1.4 MultiAir Turbo των 170 ίππων, δίνει εξαιρετικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 7,5’’), χωρίς ωστόσο να θυσιάζει την κατανάλωση, η μέση τιμή της οποίας στον κύκλο εκτός πόλης είναι μόλις 4,8 lt/100 km. Σημαντικό στοιχείο της MiTo QV είναι και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Alfa Active Suspension που ελέγχει τη λειτουργία των αμορτισέρ σε πραγματικό χρόνο και παντρεύει ιδανικά την αμεσότητα στο χειρισμό με την αίσθηση απόλυτης ασφάλειας. Η λειτουργία της ανάρτησης καθορίζεται από το επιλεγμένο πρόγραμμα του D.N.A., όπως άλλωστε η ευαισθησία του ESP, η απόκριση του κινητήρα, το βάρος του τιμονιού και η λειτουργία του ηλεκτρονικού διαφορικού eQ2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...