Νέο SEAT Leon ST

Μοναδική σχεδιαστική γραμμή

  • -
  • -

Το νέο SEAT Leon ST συνδυάζει μοναδικά τη νεανική και δυναμική σχεδίαση με τα σπόρ χαρακτηριστικά και πρακτικότητα. Το τρίτο μέλος της οικογένειας Leon συμβιβάζει τα σπορ χαρακτηριστικά και την καθημερινή χρηστικότητα. Το νέο SEAT Leon παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης και αναμένεται στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές της νέας χρονιάς.

Στη βασική του έκδοση, το Leon ST ζυγίζει μόλις 1.233 κιλά, 45 μόλις κιλά περισσότερο από το πεντάθυρο Leon καθιστώντας το έτσι το  ελαφρύτερο estate στην κατηγορία του. Ταυτόχρονα, το ST προσφέρει μια σειρά από λειτουργικά στοιχεία εξοπλισμού που ωφελούν σημαντικά την καθημερινή χρησιμότητα. πλάτες Οι των πίσω καθισμάτων είναι εξαιρετικά εύκολο να διπλωθούν, ενώ η χρήση του διπλού πατώματος μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις μεταφοράς. Η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί για να φορτωθούν αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλου μήκους. Ο χώρος αποσκευών, με χωρητικότητα από 587 λίτρα έως και 1.470 λίτρα με διπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων, προσφέρει μοναδική πρακτικότητα.

Το πακέτο της τεχνολογίας στη νέα ST έκδοση είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με εκείνο του πεντάθυρου Leon και του Leon SC. Ο κινητήρας των 1.2lt είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με 63kW (86PS) and 77kW (105PS).  Με σύστημα Start/Stop και ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, ο κινητήρας των 77kW καταναλώνει μόλις 4.9 λίτρα ανά 100km (CO2:114 g/km). Ο 1.4 TSI με 90kW (122PS) και ο 1.4 TSI με 103kW (140PS) είναι επίσης state-of-the-art μονάδες με κατανάλωση καυσίμου μόλις 5.3 λίτρα. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων είναι η έκδοση 1.8 TSI απόδοσης 132kW (180PS) και 250Nm ροπής.

Το ευρύ φάσμα των κινητήρων TDI για το νέο Leon ST εκτείνεται από 66kW (90PS) έως 135kW (184PS). Η βασική έκδοση είναι ο κινητήρας 1.6 TDI με 66kW (90PS) και 230Nm ροπή. Ο 2.0 TDI με 110kW (150PS) και 320Nm ροπή, προσφέρει ισχυρές επιδόσεις για το νέο Leon ST. Ωστόσο με το Start/Stop και το regeneration system, καταναλώνει μόλις 4.1 λίτρα καυσίμου ανά 100km (CO2:106 g/km). Τέλος ο κορυφαίος κινητήρας των 2.0lt TDI με 135kW (184PS) και 380Nm ροπή, ο οποίος διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση FR, μπορεί να υπερηφανεύεται για την κατανάλωση καυσίμου των μόλις 4.3 λίτρα ανά 100km (CO2:112 g/km).

 

 seat leon ST

Adaptive Chassis Control DCC και Adaptive Cruise Control ACC

Για την έκδοση FR, η SEAT προσφέρει προαιρετικά την τελευταία γενιά του  Adaptive Chassis Control DCC με τρία διαφορετικά προγράμματα που μπορούν να επιλεχθούν μέσω του SEAT Drive Profile. Στο Sport προφίλ οδήγησης το Leon ST γίνεται ακόμα πιο ευέλικτο, ενώ είναι αισθητά πιο άνετο στην Comfort λειτουργία του DCC, το οποίο είναι επιλέξιμο τόσο στo προφίλ οδήγησης ECO, όσο και στο Individual. Το προαιρετικό Dynamic Pack περιλαμβάνει το DCC και το Σύστημα Προοδευτικής Διεύθυνσης, το οποίο μειώνει την απαιτούμενη δύναμη στο τιμόνι κατά το παρκάρισμα, ενώ παράλληλα βελτιώνει την αίσθηση του τιμονιού σε δρόμους με στροφές.

Το Adaptive Cruise Control ACC είναι ένα ακόμα νέο σύστημα υποστήριξης του οδηγού στο νέο SEAT Leon. Με ένα σύστημα ραντάρ, διατηρεί την καθορισμένη ταχύτητα και μια προκαθορισμένη απόσταση, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας ανάλογα με την ροή της κυκλοφορίας. Η ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα εύρος από 30 έως 160km/h. Το σύστημα ACC συνεργάζεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με DSG.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...