ΕΡΕΥΝΑ: 57% θέλει αυτοκίνητα που πάνε μόνα τους

Ακόμη, 83% των αγοραστών παγκοσμίως κάνουν έρευνα στο internet για το αυτοκίνητο που τους ενδιαφέρει

  • -
  • -

Οι καταναλωτές προτιμούν περισσότερο αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα: Το 57% των ερωτώμενων παγκοσμίως, κυρίως από Βραζιλία (95%), Κίνα (70%) και Ινδία (86%), θα ήθελε το αυτοκίνητό του να κινείται εντελώς αυτόματα, με τεχνολογία που δεν απαιτεί οδηγό! Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα έρευνας που έκανε η Cisco Systems σχετικά με την αγορά και την οδήγηση αυτοκινήτων. Βέβαια, όταν οι ίδιοι ερωτήθηκαν αν θα εμπιστεύονταν τα παιδιά τους σε τέτοια αυτοκίνητα, το ποσοστό των θετικών απαντήσεων έπεσε στο 46%, που και πάλι όμως δεν παύει να είναι υψηλό. 

Στην έρευνα, που εστιάζει στην τεχνολογία που ενσωματώνουν  τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά του αύριο, έχουν πάρει μέρος 1.500 άτομα από 10 χώρες. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι αγοραστές (47%) δίνουν σημασία στη φήμη τεχνολογίας κάθε εταιρείας όταν επιλέγουν καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ το 83% κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για το μοντέλο που τους ενδιαφέρει. Άλλα συμπεράσματα που έβγαλε η έρευνα είναι:

  • 74% θα δεχόταν να παρακολουθείται ο τρόπος που οδηγούν αν έτσι χαμήλωνε το κόστος ασφάλισης ή συντήρησης.
  • 65% θα έδινε προσωπικές πληροφορίες όπως το βάρος, τις συνήθειες οδήγησης, τις προτιμήσεις ψυχαγωγίας αν αυτό βοηθούσε σε πιο εξατομικευμένα αυτοκίνητα.
  • 52% θέλει να έχει πρόσβαση σε τιμές καυσίμων μέσα στο αυτοκίνητό του.
  • 62% θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία που βοηθά στη μηνιαία οικονομική διαχείριση που αφορά το κόστος καυσίμων και συντήρησης του αυτοκινήτου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...