Ανάκληση KIA Sportage και Sorento 2007-2010

Για αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων

  • -
  • -

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι η ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ∆ΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης στα μοντέλα Sportage (τύπος KMs) και Sorento (τύπος BL). Η ανάκληση αφορά σε:

  • 591 Sorento BL, με ημερομηνία παραγωγής από 1 Μαΐου 2007 έως και 15 ∆εκεμβρίου 2008 και
  • 2.288 Sportage KMs με ημερομηνία παραγωγής από 29 Μάιου 2007 έως και 26 Ιανουαρίου 2010.

Στα οχήματα αυτά ο διακόπτης φώτων φρένων ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα φρένων ενδέχεται είτε να μην ανάβουν, κατά το πάτημα του πεντάλ φρένων, είτε να παραμένουν αναμμένα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων. Ανάλογα με το εξοπλισμό του αυτοκινήτου και εξαιτίας του παραπάνω συμπτώματος δύναται να επηρεάζεται η λειτουργία των παρακάτω συστημάτων:

  α) σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας (cruise control) αυτό να δυσλειτουργεί,

  β) σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να μην απεμπλέκεται ο επιλογέας από την θέση Ρ (parking) και

  γ) σε αυτοκίνητα με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία «ESC OFF».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΚΙΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων, με νέο βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛΠ. & Ρ. ∆ΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε.στο τηλέφωνο 210 5507215.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...