Τρεις ελληνικές ομάδες στο 29ο Shell Eco Marathon

Τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στη 10η συμμετοχή

  • -
  • -

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και στις 15-19 Μαΐου, 3.000 φοιτητές θα βγουν για δεύτερη χρονιά στους δρόμους του Ρότερνταμ. Πέρσι, το θέαμα παρακολούθησαν 40.000 θεατές, προσδίδοντας στη διοργάνωση ένα ξεχωριστό χρώμα. Φέτος τρεις ομάδες από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας εκπροσωπούν την Ελλάδα και θα ανταγωνιστούν 224 ομάδες φοιτητών από 24 χώρες στις κατηγορίες Prototype και Urban Concept, επιδιώκοντας να καταρρίψουν τις περσινές τους επιδόσεις όσον αφορά στην οικονομία καυσίμου.

Στο φετινό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell για πρώτη φορά θα διαγωνιστούν μαζί οχήματα που χρησιμοποιούν είτε «ηλιακή ενέργεια» είτε «ηλεκτρική μπαταρία», εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία «Battery Electric». Η μεταβολή αυτή αντικατοπτρίζει την κατεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ομάδα Προμηθέας, θα συμμετάσχει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Πυρφόρος, στην κατηγορία Prototype. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ο σχεδιασμός των οχημάτων επικεντρώνεται στη μείωση της οπισθέλκουσας δύναμης και στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας τους, γεγονός εμφανές από τα φουτουριστικά και ιδιαίτερα αεροδυναμικά οχήματα που συμμετέχουν σε αυτή.

Για το Πολυτεχνείο Κρήτης αυτή είναι η έκτη χρονιά στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell, με το όχημα Eco Racer (ER13), που αξιοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Θα διαγωνιστεί στην κατηγορία Urban Concept, όπου τα οχήματα που συμμετέχουν είναι πιο κοντά στα καθημερινά επιβατικά αυτοκίνητα.

Το ΤΕΙ Πειραιά με την ομάδα Eco Evolution, επανέρχεται φέτος για δεύτερη φορά και θα διαγωνιστεί με το όχημα «Dominator 2», στην κατηγορία Prototype. Το gocar είναι χορηγός επικοινωνίας στην Ομάδα του ΤΕΙ Πειραιά, μιας ομάδας φοιτητών και αποφοίτων που με πενιχρά μέσα αλλά μεγάλο ενθουσιασμό κάνουν εξαιρετική δουλειά. Σύντομα θα σας δείξουμε τη δουλειά της ομάδας του Θάνου Πιρπιρή.

Ακολουθήστε τις Ομάδες και μάθετε περισσότερα:

 

Πανεπιστήμιο Κρήτης

o       http://www.tucer.tuc.gr/

o        http://www.facebook.com/tucecoracer

o        https://twitter.com/#!/tuc_eco_racer

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

o        http://sem.ntua.gr/

o        http://www.facebook.com/groups/108041235175/

o        https://twitter.com/#!/NTUA_SEM

 

ΤΕΙ Πειραιά

o        http://www.dominator-project.gr/

o        http://www.facebook.com/DominatorProject2012

o        https://twitter.com/#!/Dominator_2012

o        http://www.flickr.com/photos/dominatorproject

o        http://dominatorproject.wordpress.com/

o        http://www.youtube.com/user/DominatorProject2011

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...