Νέες αλλαγές στη φορολόγηση των ΙΧ

Έρχεται "σφαλιάρα" στα μικρού κυβισμού με υψηλή εργοστασιακή

  • -
  • -

Την αλλαγή των κριτηρίων φορολόγησης εξετάζει το οικονομικό επιτελείο τη κυβέρνησης σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Η πρόθεση είναι να αναπροσαρμοστούν τα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου. Ο υφυπουργός ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοσταξιακή του αξία. «Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε.

Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται να μειωθεί κάτι στη φορολογία των αυτοκινήτων, απλά προαναγγέλλεται με συγκεκαλυμμένο τρόπο, η επιπλέον φορολόγηση των ΙΧ που έχουν μεν υψηλή εργοστασιακή αξία, αλλά λόγω κυβισμού ή ρύπων δεν πληρώνουν όσα θα ήθελε ο όποιος Υπουργός σέβεται την Τρύπα του Ισολογισμού του.

Μάλιστα ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασης του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού με «ισοδύναμες προτάσεις». Είναι προφανές ότι τα έσοδα κι από το συγκεκριμένο μέτρο δεν απέδωσαν και βαίνουν μειούμενα για του χρόνου λόγω της εξαφάνισης από τον αυτοκινητικό χάρτη της Ελλάδας οτιδήποτε έχει κυβισμό άνω των 1.924 κ.εκ. Έτσι η επανεξέταση δεν είναι προς όφελος των πολιτών, έστω κι αν κάποιοι Μέσα πασχίσουν εναγωνίως να μας πείσουν για το αντίθετο. Σύντομα στις εφορίες θα δημιουργηθούν «πινακιδοφυλάκια» για τα πειστήρια της παρελθούσης ευμάρειας.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...