Πληροφορίες για το νέο Opel Corsa

Έρχεται το 2014

  • -
  • -

Μετά το ντεμπούτο του στιλάτου Adam σειρά έχει για την Opel, το Corsa  πέμπτης γενιάς. Η Opel σχεδιάζει τον διάδοχο του δημοφιλούς της supermini για τις αρχές του 2014, βάζοντας στις προτεραιότητες της νέας γενιάς του πιο αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες και την αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής.

Σχεδιαστικά οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το νέο Corsa να δανείζεται στοιχεία από το πρόσφατο Adam και το πληθωρικό 3θυρο Astra GTC, δίνοντας έτσι μια ενισχυμένη σπορτίφ νότα στην παρουσία. Αρχικά θα παρουσιαστεί σαν 5θυρο, αλλά θα ακολουθήσει και μια πιο σπορ εμφανισιακά 3θυρη έκδοση, με χαμηλή πίσω οροφή, στα χνάρια του Astra GTC. Ανάμεσα στη γκάμα των κινητήρων, το ενδιαφέρον προκαλούν οι πληροφορίες για έναν 3κύλινδρο κινητήρα turbo 1,0 λίτρου, που θα μπει απέναντι από τον 1.0 Ecoboost της Ford και τον 0.9 TCE της Renault. Βέβαια δεν θα λείπουν οι «πικάντικες» εκδόσεις με κινητήρες 1.6 λίτρων turbo και ισχύ μέχρι και 200 ίππους. Η νέα πλατφόρμα του Corsa αναμένεται να είναι 50 kg ελαφρύτερη από σημερινό μοντέλο, δρώντας ευεργετικά στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Το ντεμπούτο του νέου Corsa αναμένεται στο επόμενο σαλόνι της Φρανκφούρτης, με το 2014 να είναι η χρονιά έναρξης της εμπορικής του σταδιοδρομίας. Βασικοί του ανταγωνιστές θα είναι τα νέα VW Polo και Ford Fiesta, τα οποία θα παρουσιαστούν το 2015.

Πηγή:autoexpress.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...