Peking to Paris 2013

28 Μαΐου έως 29 Ιουνίου θα γίνει ο μεγάλος αγώνας ιστορικών οχημάτων

  • -
  • -

Από τις 28 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου 2013 θα διεξαχθεί ο αγώνας Peking to Paris 2013, με τους συμμετέχοντες να πρέπει να διασχίσουν την Μογγολία, τη νότιο Ρωσία, τα βουνά της κεντρικής Ευρώπης και τελικά να καταλήξουν στο Παρίσι. Το ταξίδι αυτό θα διαρκέσει τριάντα μέρες για τα ενενήντα αυτοκίνητα που θα πάρουν μέρος και σίγουρα θα το διασκεδάσουν!

Το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που θα λάβει μέρος είναι ένα La France του 1917 με αεροπορικό κινητήρα 15 λίτρων και το μικρότερο ένα  MG 1.250 κ.εκατ. Επίσης την διαδρομή θα προσπαθήσουν να καλύψουν μια Rolls-Royce Ghost και πέντε Bentley. Από τις Η.Π.Α. έρχονται τρείς Cadillac La Salles καθώς και μια πλειάδα από Packard, Dodge, Studebaker και Chevrolet. Επίσης δεν θα απουσιάζουν τα Volvo, οι 911 και οι πάντα δημοφιλείς Mercedes.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώτος αγώνας «Από το Πεκίνο στο Παρίσι» διεξήχθη το 1907 και τον αγώνα είχε κερδίσει ο Πρίγκιπας Borghese με Itala σε ένα αγώνα που διεξήχθη ουσιαστικά μόνο με πυξίδα, για τα περισσότερα από τα 15.000 χιλιόμετρα που διάνυσαν τότε οι πραγματικοί αυτοί πρωτοπόροι.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...