Κόφτες, σιαγώνες και πριόνια εν δράσει

Πληρώματα της πυροσβεστικής εξασκούνται στην απελευθέρωση επιβατών από το νέο B-MAX

  • -
  • -
quotes

JörgLampe, αρχηγός της πυροσβεστικής του Mönchengladbach (Γερμανία): “Μάθαμε τα καλύτερα σημεία για να το κόψουμε – και το σημαντικότερο, πού να μην κόψουμε. Δεν έχουμε δουλέψει ποτέ σε όχημα χωρίς κεντρική κολόνα και έχω εντυπωσιαστεί από τη στιβαρότητα της δομής του B-MAX. Μάθαμε πολλά, όχι μόνο για το αμάξωμα αλλά και για τη θέση των αερόσακων και άλλων συστημάτων – που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν όταν χρειάζεται να ανοίξουμε ένα όχημα”.

 

DrTimHeyne, ειδικός σε θέματα ιατρικής φροντίδας - Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Göttingen (Γερμανία): “Σε μία σύγκρουση με σοβαρά τραυματισμένα άτομα παγιδευμένα σε αυτοκίνητο, η πρώτη ώρα είναι κρίσιμη επειδή τότε βιώνουν το σοκ. Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να σταθεροποιήσουμε τα θύματα, να τα βγάλουμε από το αυτοκίνητο και να τα μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, τόσο το καλύτερο”.

 

ThiloMoerke, Ford Automotive Safety Office: “Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι σε περίπτωση σύγκρουσης, οι επιβάτες μπορούν να απελευθερώνονται γρήγορα και με ασφάλεια από τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης”.

ΜΠΑΜ. Το κακό έγινε, οι λαμαρίνες τσάκισαν και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές. Ο γρήγορος απεγκλωβισμός των επιβατών από ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο ώστε να τους παρασχεθεί άμεσα η απαιτούμενη ιατρική φροντίδα μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Ήξερες όμως πως κάθε μοντέλο έχει τα μυστικά του; Μυστικά που τα συνεργεία διάσωσης στην Ευρώπη φροντίζουν να μαθαίνουν πριν τα νέα μοντέλα κυκλοφορήσουν στους δρόμους, έτσι ώστε να τελειοποιούν τις τεχνικές τους και να ανταλλάσουν πρακτικές με συναδέρφους τους.

Στο παρακάτω video παίρνουμε μια ιδέα για το πώς εκπαιδεύονται αλλά και το πώς ενεργούν σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα σωστικά συνεργεία. Πρόκειται για πυροσβέστες από το Mönchengladbach της Γερμανίας που έκαναν εξάσκηση στο νέο B-MAX, ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί περισσότερα ατσάλια υψηλής και υπερυψηλής αντοχής από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό Ford, έχει βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια στο Euro NCAP και υιοθετεί το έξυπνο σύστημα Easy Access Door. Το Easy Access Door αποτελείται από κλασικές εμπρός πόρτες (με μεντεσέ) και συρόμενες πίσω πόρτες που ενσωματώνουν τις κεντρικές κολόνες του αμαξώματος. Αφενός προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στην καμπίνα, αφετέρου είναι αποκλειστικότητα του Β-ΜΑΧ, οπότε η εξάσκηση των πυροσβεστών πάνω σε αυτό είναι απαραίτητη. Ενδεικτική είναι η δήλωση του αρχηγού της πυροσβεστικής (βλέπε δίπλα).

VIDEOS

Fire Crews dissect Ford B-MAX

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...