11o Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις – Οι ειδικές

Το ωράριο, οι ειδικές και οι προσβάσεις των θεατών

  • -
  • -

Το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα. H διαδρομή της κατηγορίας Regularity, με αμιγώς ασφάλτινο χαρακτήρα, έχει σαν αφετηρία τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις και με ενδιάμεσους σταθμούς σε περιοχές της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, θα ολοκληρωθεί έπειτα από περίπου 600 km στα Καμένα Βούρλα, όπου θα γίνει η τελετή τερματισμού και η απονομή των επάθλων για το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου. 

Ο αγώνας για την κατηγορία Sporting ξεκινά το Σάββατο στις 10 το πρωί από τα Καμένα Βούρλα. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει 6 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 85 km. Το δεύτερο σκέλος του αγώνα θα διεξαχθεί αποκλειστικά σε χωμάτινες διαδρομές και αποτελείται από 6 ειδικές συνολικού μήκους 80 km. Δείτε παρακάτω πληροφορίες για τις ειδικές κάθε σκέλους και τις προσβάσεις των θεατών. Όσοι παρακολουθήσετε τον αγώνα, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τις συμβουλές για την ασφάλειά σας.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11 - ΑΣΦΑΛΤΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 

Ε.Δ.1 & 4 - ΜΠΡΑΛΟΣ 1-2

Επιφάνεια: Άσφαλτος

Χλμ. Ε.δ.: 10.46

Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 09:40 & 12:54

Κλείσιμο ε.δ: 08:10 & 11:24

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Από τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας στη διασταύρωση με πινακίδα Μπράλος στρίβετε δεξιά. Μπαίνετε στον παράδρομο και ακολουθείτε πινακίδες Δαμάστα και Ηράκλεια. Διασχίζετε τη Δαμάστα και την Ηράκλεια και στην έξοδο της στο «Τ», στρίβετε αριστερά στην Π.Ε.Ο. Λαμίας-Λειβαδιάς. Σε 1,4χλμ συναντάτε τον ΣΕΧ και την αφετηρία της Ε.Δ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Από τη ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας στη διασταύρωση με πινακίδα Μπράλος στρίβετε δεξιά. Μπαίνετε στον παράδρομο, στρίβετε αριστερά, περνάτε κάτω από τη μεγάλη γέφυρα και ανηφορίζετε προς Άμφισσα-Πάτρα. Σε 14χλμ περίπου φτάνετε στο «Χάνι Καρανάσου», όπου αριστερά πρατήριο καυσίμων. Σε 300μ. δεξιά σας στον παράδρομο συναντάτε τον τερματισμό.

 

Ε.Δ.2 & 5 ΧΑΝΙ ΖΑΓΚΑΝΑ 1-2

Επιφάνεια: Άσφαλτος

Χλμ. Ε.δ.: 18.05

Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 10:38 & 13:52

Κλείσιμο ε.δ.: 09:08 & 12:22

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Στην Ν.Ε.Ο. Λαμίας – Άμφισσας, μετά την διασταύρωση προς Γραβιά, συνεχίζετε προς Άμφισσα. Πριν την τοποθεσία ¨51¨, στρίβετε δεξιά προς Καλοσκοπή και Παύλιανη. Μετά 6,50χλμ συναντάτε τον ΣΕΧ και την Αφετηρία της Ε.Δ.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ:

  1. Στην Ν.Ε.Ο. Λαμίας – Άμφισσας μετά 400μ από την διασταύρωση προς Γραβιά στρίβετε δεξιά προς Καστέλια – Οινοχώρι. Περνάτε το χωριό Καστέλια. Σε 4χλμ στρίβετε δεξιά προς Οινοχώρι, μετά 300μ, είσαστε στο 4.90χλμ της Ε.Δ.
  2. Στον επαρχιακό δρόμο Λαμίας-Οίτης-Παύλιανης-Λιδωρικίου, στην έξοδο του χωριού Οίτη, συναντάτε δεξιά φουρκέτα με εκκλησία και πλάτανο (τοποθεσία Παναγίτσα) και στρίβετε αριστερά προς το χωριό Σκλήθρο. Σε 4χλμ φτάνετε στο χωριό Σκλήθρο, το διασχίζετε και σε άλλα 4χλμ φτάνετε στο χωριό Οινοχώρι, όπου στην πλατεία με παιδική χαρά, είσαστε στο 10.15χλμ της Ε.Δ. Χάνι Ζαγκανά. Γυρνώντας πίσω το ίδιο δρομολόγιο είσαστε στο 6,47χλμ της Ε.Δ. Παύλιανης. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να δείτε και τις (2) δύο Ε.Δ. Χάνι Ζαγκανά και Παύλιανη, όπου κλείνεστε και περιμένετε να τελειώσει πρώτα η Ε.Δ. Χάνι Ζαγκανά και μετά η Ε.Δ. Παύλιανη.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Για τον τερματισμό υπάρχουν (2) δύο προσβάσεις:

  1. Στη ΝΕΟ Λαμίας-Άμφισσας, περνάτε την Γραβιά περιφερειακά και πριν την τοποθεσία ¨51¨,στρίβετε δεξιά προς Καλοσκοπή-Παύλιανη. Σε 13χλμ φτάνετε στο χωριό Καλοσκοπή, όπου στην δεύτερη είσοδο του χωριού συναντάτε τον τερματισμό.
  2. Στον επαρχιακό δρόμο Λαμίας-Οίτης-Παύλιανης-Λιδωρικίου και μετά 9χλμ από την Κάτω Παύλιανη, στρίβετε αριστερά προς Καλοσκοπή-Οινοχώρι. Σε 1,70χλμ συναντάτε τον τερματισμό της Ε.Δ. Στην δεύτερη περίπτωση, πρέπει να πάτε πολύ νωρίς, καθότι μετά την Ε.Δ. Οινοχώρι, ακολουθεί η Ε.Δ. Παύλιανη (όπου εσείς θα κινηθείτε ανάποδα στην Ε.Δ. Παύλιανη) και ο δρόμος θα κλείσει.

 

Ε.Δ.3 & 6 ΠΑΥΛΙΑΝΗ 1-2

Επιφάνεια: Άσφαλτος

Χλμ. Ε.δ.: 15.15

Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 11:21 & 14:35

Κλείσιμο ε.δ.: 09:51 & 13:05

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Για την αφετηρία υπάρχουν (2) δύο προσβάσεις:

  1. Στην Ν.Ε.Ο. Λαμίας-Άμφισσας περνάτε το ¨Χάνι Καρανάσου¨ αριστερά και τον τερματισμό της Ε.Δ. Μπράλου δεξιά και συνεχίζετε προς Άμφισσα. Σε 3χλμ συναντάτε διασταύρωση με πολλές πινακίδες και στρίβετε δεξιά. Σε 800μ. στρίβετε πάλι δεξιά προς Οίτη-Παύλιανη-Λιδωρίκιο. Σε 11χλμ πριν το χωριό Κάτω Παύλιανη, συναντάτε τον ΣΕΧ και την αφετηρία της Ε.Δ. Για να δείτε την αφετηρία, πρέπει να πάτε πολύ νωρίς, καθότι θα κινηθείτε ανάποδα στην Ε.Δ.
  2. Αφού δείτε τον τερματισμό της Ε.Δ. Χάνι Ζαγκανά, γυρνάτε πίσω ακολουθώντας το δρομολόγιο, ανάποδα, της δεύτερης πρόσβασης του τερματισμού της Ε.Δ. Χάνι Ζαγκανά.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ : Στην Ν.Ε.Ο. Λαμίας-Άμφισσας περνάτε το ¨Χάνι Καρανάσου¨ αριστερά και τον τερματισμό της Ε.Δ. Μπράλου δεξιά και συνεχίζετε προς Άμφισσα. Σε 3χλμ συναντάτε διασταύρωση με πολλές πινακίδες και στρίβετε δεξιά. Σε 800μ. στρίβετε πάλι δεξιά προς Οίτη-Παύλιανη-Λιδωρίκιο. Σε 4χλμ, όπου διασταύρωση με το χωριό Αποστολιάς αριστερά, είσαστε στο 11.59χλμ της Ε.Δ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην Ν.Ε.Ο. Λαμίας-Άμφισσας και 1χλμ πριν την διασταύρωση με τη Γραβιά, σε ευθεία συναντάτε μικρή πινακίδα ΚΑΣΤΕΛΙΑ, στρίβετε δεξιά και σε 3χλμ φτάνετε στον οικισμό Καστέλια. Το διασχίζετε και συνεχίζετε προς το χωριό Αποστολιάς. Στην πλατεία του χωριού συναντάτε τον τερματισμό της Ε.Δ.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11 - ΧΩΜΑΤΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 

Ε.Δ.7 & 10 ΚΑΡΥΑ 1-2

Επιφάνεια: Χώμα

Χλμ. Ε.δ.: 20.38

Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 09:00 & 12:39

Κλείσιμο ε.δ.: 07:00 & 10:39

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Από τα Καμένα Βούρλα ανηφορίζετε προς το χωριό Καρυά. Περνάτε το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης και σε 6,50χλμ φτάνετε στην Καρυά. Στην έξοδο προς τα Βασιλικά, στον χωματόδρομο συναντάτε ΣΕΧ και την αφετηρία της Ε.Δ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας βγαίνετε στην έξοδο για Αταλάντη και ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ελάτεια-Λιβαδιά, φτάνετε στο χωριό Ελάτεια. Μετά την πινακίδα εισόδου στο χωριό σε 1χλμ συναντάτε διασταύρωση με κυπαρίσσια και στρίβετε δεξιά και ανηφορίζετε προς το βουνό και την πίστα μότο-κρος. Σε 1.50χλμ στο τέλος της ασφάλτου συναντάτε τον τερματισμό της Ε.Δ.

 

Ε.Δ. 8 & 11 ΕΛΑΤΕΙΑ – ΖΕΛΙ 1-2

Επιφάνεια: Χώμα

Χλμ. Ε.δ.: 11.44

Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 09:43 & 13:22

Κλείσιμο ε.δ.: 07:43 & 11:22

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας βγαίνετε στην έξοδο για Αταλάντη και ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ελάτεια-Λιβαδιά φτάνετε σε εκκλησία 800μ, πριν την πινακίδα Ελάτεια. Στρίβετε δεξιά στην εκκλησία και σε 800μ συναντάτε τον ΣΕΧ και την αφετηρία της Ε.Δ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας βγαίνετε στην έξοδο για Αταλάντη και ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ελάτεια-Λιβαδιά, φτάνετε στο χωριό Καλαπόδι. Από το κέντρο του χωριού στρίβετε δεξιά προς Ζέλι. Φτάνοντας στο Ζέλι, στην έξοδο του, θα συναντήσετε τον τερματισμό της Ε.Δ.

 

Ε.Δ. 9 & 12 ΤΙΘΟΡΕΑ 1-2

Επιφάνεια: Χώμα

Χλμ. Ε.δ.: 11.36

Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 10:36 & 14:15

Κλείσιμο ε.δ.: 08:36 & 12:15

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Ακολουθώντας την Π.Ε.Ο. Λαμίας-Αμφίκλειας-Λιβαδιάς και 12χλμ μετά την Αμφίκλεια, περνώντας τις γραμμές του τραίνου, σε μεγάλη ευθεία φτάνετε στο χωριό Τιθορέα. 2χλμ πριν το χωριό Τιθορέα στον περιφερειακό δρόμο, συναντάτε δεξιά σας μεγάλο εργοστάσιο με την επωνυμία ¨ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ¨. Ακριβώς μπροστά στο εργοστάσιο υπάρχει μικρός χωματόδρομος δεξιά σας, όπου σε 70μ συναντάτε τον ΣΕΧ και την αφετηρία της Ε.Δ.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο για τον ΣΕΧ της Ε.Δ., συνεχίζετε ευθεία και σε 2χλμ συναντάτε διασταύρωση και πινακίδα ¨ Άνω Τιθορέα¨. Στρίβετε δεξιά προς Άνω Τιθορέα. Σε 5 χλμ στην είσοδο του χωριού.

 

Αν θέλετε να εκτυπώσετε τις προσβάσεις, κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο σε pdf

 

Δείτε εδώ τις συμμετοχές

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...