1.000.000 Υβριδικά Honda παγκοσμίως

Οι πωλήσεις από το 1999

  • -
  • -

Οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων Honda ξεπέρασαν παγκοσμίως το ένα εκατομμύρια μονάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012. Αυτό ο αριθμός-ορόσημο επιτεύχθηκε 12 χρόνια και 11 μήνες μετά την έναρξη πωλήσεων της πρώτης γενιάς Insight στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 1999, το οποίο την εποχή εκείνη είχε την καλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως από όλα τα βενζινοκίνητα οχήματα μαζικής παραγωγής, 35km/lt*.

* Μέτρηση σε 10・15 mode με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (MT)


Αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πρώτου ελαφρού και συμπαγούς υβριδικού συστήματος IMA (Integrated Motor Assist), η Honda έχει αναβαθμίσει τη γκάμα των υβριδικών της και σήμερα εμπορεύεται οκτώ υβριδικά μοντέλα σε 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Φέτος το Μάιο, η Honda ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών μοντέλων σε περιοχές εκτός Ιαπωνίας με το Acura ILX Hybrid στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε το Jazz Hybrid από φέτος το Ιούλιο στην Ταϋλάνδη. Επιπλέον, η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος την παραγωγή του Jazz Hybrid στη Μαλαισία ώστε να προσφέρει υβριδικά οχήματα με ταχύτητα, προσιτότητα και χαμηλές εκπομπές COστην Ασιατική ήπειρο, όπου η ζήτηση για αποδοτικά οχήματα αναμένεται να αυξηθεί μελλοντικά.

 

Πέρα από την εξέλιξη της τρέχουσας γκάμας υβριδικών μοντέλων της που εφοδιάζονται με το υβριδικό σύστημα ΙΜΑ και έναν ηλεκτροκινητήρα, η Honda θα λανσάρει νέα υβριδικά οχήματα μεσαίας κατηγορίας με υβριδικό σύστημα δύο ηλεκτροκινητήρων. Εξάλλου, στοχεύοντας στις απόλυτες οδηγικές επιδόσεις, ένα ισχυρό υβριδικό σύστημα υψηλής απόδοσης με τρεις ηλεκτροκινητήρες, το Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive), το οποίο θα συνδυάζει σπορ συμπεριφορά και οικονομική κατανάλωση, θα χρησιμοποιηθεί στα NSX και Acura RLX, όπως και στο διάδοχο του Legend που προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στην Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου περιβαλλοντικού σλόγκαν “Μπλε Ουρανοί για τα Παιδιά μας” (Blue Skies for our Children), η Honda θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των υβριδικών οχημάτων με απώτερο σκοπό μία κοινωνία με χαμηλό αποτύπωμα

άνθρακα.

Η Ιστορία Υβριδικών Μοντέλων Honda

Έτος

Μήνας / Μοντέλο που                            παρουσιάστηκε  στην αγορά

Αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων Honda

1999

Νοέμβριος: Η πρώτη γενιά Insight

 

2001

Δεκέμβριος: Civic Hybrid

 

2004

Δεκέμβριος: Accord Hybrid (μόνο Β. Αμερική)

 

2005

 

Απρίλιος: 100.000 μονάδες

2007

 

Μάιος: 200.000 μονάδες

2009

Φεβρουάριος: Δεύτερη γενιά Insight

Αύγουστος: 400.000 μονάδες

2010

Φεβρουάριος: CR-Z

Οκτώβριος: Fit Hybrid

Δεκέμβριος: 600.000 μονάδες

2011

Ιούνιος: Fit Shuttle Hybrid (μόνον Ιαπωνία)

Οκτώβριος: Freed Hybrid (μόνον Ιαπωνία)

Freed Spike Hybrid (μόνον Ιαπωνία)

Δεκέμβριος: 800.000 μονάδες

2012

Μάιος: Acura ILX Hybrid (USA, μόνο Καναδάς)

Σεπτέμβριος: 1.000.000 μονάδες

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...