Νέα πίστα δοκιμών στο Dudenhofen για Opel

Επένδυση 28,5 εκ. ευρώ για πίστα αλλά και …ηθικό

  • -
  • -

Η Opel κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να δηλώσει παρούσα στη Γερμανική επικράτεια καθώς τα συνδικάτα εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία τη δυσπιστία και το φόβο ότι θα κλείσουν τα εργοστάσια εκεί.

Τα εγκαίνια της ανανεωμένης πίστας υψηλής ταχύτητας στο Opel Test Center στο Dudenhofen είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς δεν θα ξοδεύονταν 28,5 εκατομμύρια ευρώ άσκοπα.  Οι ομιλίες κατά τα εγκαίνια δεν περιορίστηκαν στην ανάδειξη των δυνατοτήτων που παρέχει αυτή η μεγάλη επένδυση στην Opel. «Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στο μακροπρόθεσμο μέλλον των εγκαταστάσεων εξέλιξης της Opel στη Γερμανία. Τέτοιες επεκτάσεις συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της προϊοντικής μας ποιότητας και φέρνουν ταχύτερα προσιτές καινοτομίες στους πελάτες μας», δήλωσε ο Mike Ableson, Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας της Opel. Από την πλευρά του ο Steffen Saebisch, Υπουργός Οικονομίας, Μεταφορών και Εθνικής Ανάπτυξης του κρατιδίου της Έσσης δήλωσε: «Εξαρτάται από τις ίδιες τις εταιρίες αυτοκινήτων να διασφαλίσουν δυνατότητες καινοτομίας και ανταγωνισμού στη βιομηχανία. Η Opel και η GM αποδέχτηκαν την πρόκληση. Με τις επενδύσεις τους στην επέκταση του Κέντρου Δοκιμών στο Dudenhofen δηλώνουν σαφή δέσμευση στο μέλλον. Πολιτική ευθύνη αποτελεί η δημιουργία του πλαισίου που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Γι’ αυτό η εκπαίδευση, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση της καινοτομίας είναι πρωταρχικά ζητήματα για την κυβέρνηση της Έσσης. Η Έσση χρειάζεται μία ισχυρή και δυναμική βιομηχανία ώστε να διασφαλίσει ευημερία και στο μέλλον».



Και για να αφήσουμε κατά μέρος τις πολιτικές δηλώσεις, η επένδυση των δέκα εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για την ανανέωση της πίστας και την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για την έρευνα και εξέλιξη αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση. Οι εργασίες επέκτασης έχουν ήδη ξεκινήσει στην πίστα υψηλής ταχύτητας κι έχει αυξηθεί η γωνία κλίσης του οδοστρώματος από 37,5 στις 40 μοίρες. Πλέον τα αυτοκίνητα μπορούν τώρα να οδηγούνται με ασφάλεια με 250 km/h χωρίς πλευρικές δυνάμεις. Μέσα στο προσεχές τετράμηνο, η Opel θα κατασκευάσει νέες πίστες για δοκιμές εξωτερικών θορύβων και ρύθμιση νέων κινητήρων. Επίσης θα υλοποιηθεί ένα νέο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πίστα δοκιμών, νέες πίστες για δοκιμή κιβωτίων και οδηγικής συμπεριφοράς σε επίπεδα Formula 1 και ένα κομμάτι πανομοιότυπο με δημόσιο δρόμο που περιλαμβάνει οδήγηση σε διαδρομή πόλης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...