Εκ νέου προτεραιότητα στην Οδική Ασφάλεια

Επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου από Μεταφορών

  • -
  • -

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών, Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη, γίνεται η επανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (Ε.Σ.Ο.Α.). Το Συμβούλιο ήταν ανενεργό από το πέρσι τον Απρίλιο και πολλά από τα ζητήματα που αφορούσαν συναρμοδιότητες Υπουργείων, αλλά και θέματα διαβούλευσης με την κοινωνία παρέμεναν λιμνάζοντα.Ο ρόλος του Ε.Σ.Ο.Α. στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος αρκεί φυσικά να υλοποιηθούν όλα όσα προτείνονται.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς σχετικών δράσεων και πολιτικών, που έχει αναλάβει το Υπουργείο. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η προώθηση συγχρηματοδοτούμενων έργων πληροφορικής που στοχεύουν στην αντιμετώπιση χρόνιων και πάγιων διαρθρωτικών αναγκών στρατηγικού σχεδιασμού και διοίκησης της οδικής ασφάλειας, η ανάπτυξη μεθόδου παροχής υπηρεσιών τηλε-εκπαίδευσης σε θέματα οδήγησης, οδηγικής συμπεριφοράς και ασφαλούς μετακίνησης, η διενέργεια μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία και σεμιναρίων οδικής ασφάλειας.

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να συγκληθεί η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ως κύριο έργο τη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια της χώρας και την παρακολούθησή της, εποπτεία των επιμέρους δράσεων οδικής ασφάλειας και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους, συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και επεξεργασία στατιστικών και άλλων στοιχείων καθώς και λήψη μέτρων με σκοπό τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση της οδικής αγωγής στην πατρίδα μας.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...