Αλλαγή της αδειοδότησης των τετράτροχων μοτό

Βελτίωση θεσμικού πλαισίου από τον Υπουργό Μεταφορών

  • -
  • -

Χρειάστηκε μία Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον αυστηρότερο έλεγχο στην κυκλοφορία των τετράτροχων μοτοποδηλάτων ώστε να δεσμευτεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, ελέγχου αλλά και κυρώσεων των καταστημάτων μίσθωσης τετράτροχων μοτοποδηλάτων.

Ο ερωτών βουλευτής κ. Αυγενάκης μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή των Μαλίων, λόγω της καθημερινής και άναρχης κυκλοφορίας εκατοντάδων τετράτροχων μοτοποδηλάτων –κοινώς «γουρούνες»- τα οποία σχετίζονται με την ηχορύπανση, την οδική συμπεριφορά, την κυκλοφορία, αλλά και με τη ραγδαία αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Στην απάντησή του ο Υπουργός σημείωσε ότι σύμφωνα με τον ΚΟΚ, όλα τα τετράτροχα οχήματα που περιλαμβάνονται στην Οδηγία 91/439, όπως έχει ενσωματωθεί στο Εθνικό μας δίκαιο, απαιτείται άδεια οδήγησης υποκατηγορίας Β1. «Στη χώρα μας δεν χορηγείται η συγκεκριμένη κατηγορία άδειας και η σχετική απαίτηση καλύπτεται με την κατοχή άδειας οδήγησης Β΄ Κατηγορίας . Εφόσον η άδεια οδήγησης έχει εκδοθεί σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθεί να ισχύει και στη χώρα μας με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός έχει ηλικία πάνω από 18 ετών» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι ενημερώνεται από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για τα προβλήματα με τους ανήλικους οι οποίοι ενδεχομένως οδηγούν αυτά τα οχήματα. Τέλος δεσμεύτηκε να προχωρήσει τις συζητήσεις ειδικά με το συναρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού με μία νέα Βελτιωμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει οδηγήσει το χαλαρό νομικό πλαίσιο λειτουργίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...