Συνελήφθησαν οκτώ οδηγοί ταξί από την Τροχαία

Συνολικά δεκαπέντε συλλήψεις μόνο τον Αύγουστο

  • -
  • -

Όσο εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τόσο αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια οι περιπτώσεις παράνομων οδηγών ταξί. Πλεόν το πρόβλημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς τα περιστατικά πληθαίνουν και οι ασύδοτοι οδηγοί ντροπιάζουν ολόκληρο τον κλάδο τους.

Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν τις  βραδινές ώρες μεταξύ της 31ης Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οδηγοί ταξί. Από αυτούς οι έξι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων για να αποφύγουν την φορολόγηση. Οι άλλοι δύο είχαν επέμβει στο ταξίμετρο και με ειδικό διακόπτη προκαλούσαν την  πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού κι έκλεβαν τους ανυποψίαστους πελάτες τους. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και θα οδηγηθούν σήμερα (1-9-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δυστυχώς τα περιστατικά με τους παράνομους οδηγούς ταξί είναι μάστιγα αφού μέσα στον Αύγουστο είχαμε τις παρακάτω συλλήψεις:

  • Στις 18 Αυγούστου συνελήφθησαν επί της οδού Δηλιγιάννη δύο οδηγοί ταξί για πειραγμένες ταμειακές μηχανές.
  • Στις 19 Αυγούστου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», 47χρονος ημεδαπός οδηγός ταξί ο οποίος είχε επέμβει με ειδική ηλεκτρονική πλακέτα στο ταξίμετρο του οχήματός του, προκειμένου να παρεμβαίνει στις ενδείξεις του και να μην αναγράφεται η πραγματική αξία της διαδρομής.
  • Στις 25 και 26 Αυγούστου συνελήφθησαν  τρεις οδηγοί ταξί ηλικίας 57, 33 και 51 ετών, οι οποίοι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούσαν σφάλμα στην μετάδοση της ένδειξης ταξιμέτρου στο μηχανισμό ενδείξεως αξίας διαδρομής.
  • Στις 30 Αυγούστου στον Πειραιά συνελήφθη ένας 61χρονος ταξί, ο οποίος είχε επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στην ταμειακή μηχανή και στο ταξίμετρο του οχήματος, προκειμένου να μην εκδίδονται αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και να μην αναγράφεται η πραγματική αξία της διαδρομής.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...