Porsche Leipzig: Πράσινες τεχνολογίες παραγωγής

Εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει του Macan

  • -
  • -

Ξέρετε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που να διαθέτουν  ποταμούς, υγροβιότοπους και βοσκότοπους γύρω από τις χώρους των εργοστασίων; Κι όμως γίνονται σοβαρές προσπάθειες  όπως η πρωτοβουλία της Porsche στον τομέα της αειφορίας. Με την ευκαιρία της επέκτασης του εργοστασίου στη Λειψία το οποίο θα παράγει το νέο Macan έχουν προγραμματιστεί διάφορα μέτρα για τη βελτίωση της οικοϊσορροπίας.
Μοναδική σε αυτό το πλαίσιο, είναι η χρήση ενός συστήματος θέρμανσης που χρησιμοποιεί ροκανίδι ως καύσιμη ύλη (εγκατάσταση παραγωγής ισχύος με βιομάζα), το οποίο θα τροφοδοτεί το νέο εργοστάσιο με θερμότητα από φυσικές πηγές. Έτσι θα καλύπτεται το 80% της ανάγκης σε θέρμανση που θα απαιτείται για το νέο βαφείο, εξασφαλίζοντας την ουδετερότητα σε εκπομπές άνθρακα. Με βάση μια ηλεκτροστατική μέθοδο, κατασκευάζεται ένα εντελώς πρωτοποριακό σύστημα διαχωρισμού για τα σταγονίδια βαφής, το οποίο συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των εκλυόμενων διαλυτών και λεπτής σκόνης κατά τη διαδικασία της βαφής. Επιπλέον, στους δρόμους και τους χώρους στάθμευσης του Leipzig θα τοποθετηθούν φώτα με λυχνίες LED. Η οροφή του τμήματος κατασκευής αμαξωμάτων έχει προετοιμαστεί για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Επίσης, έχει προβλεφθεί η χρήση μεμβρανών οροφής με ανακλαστικές ιδιότητες, έτσι ώστε οι αίθουσες να μην θερμαίνονται υπερβολικά το καλοκαίρι.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Porsche πριν από μία δεκαετία, δημιούργησε κοίτες για μικρούς ποταμούς, υγροβιότοπους και βοσκότοπους γύρω από τις χώρους του εργοστασίου, προκειμένου να δημιουργηθούν φυσικοί βιότοποι για ζώα και φυτά. Στο πλαίσιο της επέκτασης του εργοστασίου, η Porsche θα μεγαλώσει αυτούς τους χώρους βοσκής, τους οποίους θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν στο μέλλον βίσωνες και άγρια άλογα, ζώα δηλαδή που θα φροντίζουν την ύπαιθρο για λογαριασμό της Porsche.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...