Lamborghini Sesto Elemento προς πώληση

Άφιξη σε έκθεση στο Newport Beach

  • -
  • -

Από όσο γνωρίζουμε έχει κατασκευαστεί μόλις ένα Sesto Elemento από την Lamborghini  το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να γνωστοποιήσει στο κοινό τις δυνατότητες και την προοπτική της συγκεκριμένης έκδοσης στο σαλόνι του Παρίσι του 2010. Το μοναδικό αυτό μοντέλο κατέφθασε σε έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων στο Pebble Beach, όπου λαμβάνει χώρα και η Concours d'Eleganceγια να έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν οι εκατομμυριούχοι υποψήφιοι πελάτες.

Πρόκειται για ένα πραγματικά εξωτικό αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει προδιαγραφές για να κινηθεί νόμιμα στο δρόμο, όμως αυτό δεν εμποδίζει την Lamborghini να δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους συλλέκτες να αποκτούν κάποια ανεκτίμητης αξίας μοντέλα. Το Sesto Elemento είναι ένα καθαρόαιμο πίστας με βάρος κάτω από έναν τόνο που κινείται με έναν V10 5,2 λίτρων. Είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα και τα μηχανικά του μέρη είναι εξελιγμένα από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας. Με 0-100km/h σε χρόνο μόλις 2,4 sec κάνει να φαίνονται πολύ αργά τα υπόλοιπα supercar της μάρκας όπως Murcielago, Gallardo και Aventador.

Είκοσι από αυτά θα κατασκευαστούν σε βάθος χρόνο αποκλειστικά για χρήση πίστας και κάνα δύο ακόμη θα φτιαχτούν για να αποτελέσουν εκθέματα σε μουσεία ή για επίδειξη σε εκδηλώσεις. Η τιμή που ανακοινώθηκε στο Pebble Beach για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μόλις 2,2 εκατομμύρια δολάρια και σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να το εντάξουν σε κάποιο από τα σαλόνια του σπιτιού τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...