Video: Ποδήλατο Mando Footloose

Σπαστό, ηλεκτρικό και χωρίς αλυσίδα

  • -
  • -

Το συγκεκριμένο ποδήλατο, δεν είναι ακριβώς ποδήλατο, καθώς δεν υπάρχει καδένα που να μετατρέπει τη μυϊκή δύναμη των ποδιών σε περιστροφή κάποιου τροχού. Πρόκειται για ένα υβριδικό όχημα, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ ο αναβάτης του φροντίζει απλά να φορτίζει την μπαταρία κάνοντας πετάλι.
Η επινόηση της Mando Footloose είναι εξαιρετική καθώς επαναπροσδιορίζει το όρο του ποδηλάτου χωρίς ουσιαστικά να διαφοροποιεί κάτι ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία η οποία είναι ενσωματωμένη στο σκελετό του ποδηλάτου και για να κινηθεί ο αναβάτης θα πρέπει απλά να γυρίσει το πεντάλ. Ο πίσω τροχός διαθέτει στο κέντρο του έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος φροντίζει για την κίνηση του ποδηλάτου, ενώ ο αναβάτης πρέπει να κάνει τακτικά πεντάλ ώστε η μπαταρία να παραμένει φορτισμένη. Σε περίπτωση που οι μπαταρίες αδειάσουν εντελώς, το ποδήλατο εξακολουθεί να κινείται καθώς η ενέργεια που παράγεται από την περιστροφή των πεντάλ αρκεί για να το κινήσει.

Το άλλο σπουδαίο της κατασκευής είναι ότι το Mando Footloose διπλώνει σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στο πορτμπαγκάζ ή να μεταφερθεί στα ΜΜΜ και να τοποθετηθεί ακόμη και στο σαλόνι του σπιτιού, ως σύγχρονο δείγμα του βιομηχανικού σχεδιασμού. Προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή λεπτομέρεια ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, την τιμή πώλησης και το πότε θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...