5 “ρόδες” που κάνουν μπαμ… από μακριά

Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Διάλεξε τον τρόπο για να γίνεις ο απόλυτος άρχοντας στο δρόμο

  • -
  • -

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια τo στυλ έχει εισχωρήσει για τα καλά στα σχεδιαστικά κέντρα των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Μοντέλα σαν τα Fiat 500, Citroen DS3, Mini, Smart κλπ ξεφεύγουν από τις κλασικές γραμμές και κεντρίζουν το βλέμμα των περαστικών με την εμφάνισή τους. Και πάλι όμως, είναι τόσα πολλά από δαύτα που κυκλοφορούν στους δρόμους που τελικά γίνεσαι άλλος ένας που θέλει να ξεχωρίσει, χωρίς όμως να το καταφέρει στο 100%. Μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορούν να σου προσφέρουν τη μοναδικότητα που αναζητάς (;). ΟΚ, ίσως δυσκολευτείς να φέρεις στην Ελλάδα μια από τις παρακάτω 5 super-duper “ρόδες”, αλλά αξίζουν την προσπάθεια – για τα χρήματα δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. Διάλεξε και πάρε:

 

Campagna T-Rex 14R

Αυτοκίνητο; Μοτοσυκλέτα; Ή μήπως… βάτραχος; Εεεε, ναι, δηλαδή, όχι. Βασικά, όχημα είναι, Καναδέζικο (!!), τρίτροχο, με δύο θέσεις σε διάταξη αυτοκινήτου, μοτέρ μοτοσυκλέτας, μπαγκαζιέρες αντί για πορτμπαγκάζ και εμφάνιση… δανεισμένη από το ζωικό βασίλειο. Πως είναι στο δρόμο; Όχι και τόσο green: Καμιά 200αριά άλογα φτάνουν στον πίσω τροχό, με την Campagna να ανακοινώνει μέση κατανάλωση λίγο κάτω από τα 10 lt/100 km – μοτέρ Harley είναι αυτό, με 1.400 κυβικά και 6άρι κιβώτιο, ικανά να εκτοξεύσουν το T-Rex στα 100 km/h από στάση σε 4 περίπου sec και να του δώσουν τελική – κρατιέσαι; – 230 km/h. Πάρε μια ιδέα στο παρακάτω video.

 

Aspid GT-21 Invictus

Η εμφάνιση προδιαθέτει για κάτι… κακό, πολύ κακό - ή πολύ καλό, αναλόγως πως το βλέπει κανείς. Οι 450 Βαυαρικοί ίπποι από τον 4.4 V8 της BMW έχουν να κινήσουν τα μόλις 990 κιλά του GT-21 Invictus και υπόσχονται εκρηκτικές επιδόσεις για το ισπανικό… κουπέ να το πεις; Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε λιγότερο από 3 sec και η τελική ξεπερνά τα 300 km/h! Όχι κι άσχημα, έτσι;

 

Marussia B2

Γνωστή πλέον από την Formula 1, η Marussia ιδρύθηκε μόλις το 2007 και είναι ο πρώτος κατασκευαστής supercar με ρωσική καταγωγή. Το δεύτερο μοντέλο της μάρκας, το Β2, ξεχωρίζει στο δρόμο σαν Ρώσος μαφιόζος. Όπλο του, είτε ένας 2.8 V6 Turbo είτε ένας ατμοσφαιρικός 3.5 V6 της Cosworth, με απόδοση 300 έως 420 ίππους. Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα δυσάρεστα είναι πως έχουν ήδη πουληθεί και τα 500 αυτοκίνητα που πρόκειται να κατασκευαστούν – και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η παραγωγή του. Οπότε, αν σε ενδιαφέρει, ψάξε για “κονέ” στη ρώσικη μαφία και που ξέρεις, μπορεί να βρεις ένα “μεταχείρω”.

 

Puritalia 427 Roadster

Η άγνωστη στους περισσότερους από εμάς ιταλική Puritalia είχε σαν πηγή έμπνευσης τη Shelby Cobra όταν σχεδίαζε το 427 Roadster, το πιο… γήινο μοντέλο της 5άδας. Και πάλι όμως, το μαγνήτισμα κάθε βλέμματος στο δρόμο είναι εγγυημένο, όπως και οι επιδόσεις. Για το τελευταίο φροντίζουν οι 455 ίπποι του V8 των 5.000 κυβικών (Εφορία; Τέλη κυκλοφορίας; Τεκμήριο; Ας είναι καλά η offshore…). Τι; Δεν σου φτάνουν; Πάρε την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 605 ίππων. Εξάλλου, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Carol Shelby, “If big is good, bigger is better”.

 

Terrafugia Transition

Οδηγείς και πέφτεις σε μποτιλιάρισμα; Ανοίγεις φτερά και πετάς μέχρι το μανάβη για καρπούζι. Είναι ακριβά τα εισιτήρια για Ρόδο; Σε μισή ωρίτσα το αυτοκίνητό σου είναι έτοιμο να σε πετάξει μέχρι το νησί των Ιπποτών. Άσε που χωράει και στο γκαράζ σου και γλιτώνεις τα ακριβά φύλαχτρα αεροδρομίου. Η εξέλιξη του Terrafugia Transition έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι δημιουργοί του ψάχνουν τρελαμέ… εεεεεε… trendy τύπους που θέλουν να ξεχωρίζουν και έχουν να διαθέσουν γύρω στα 240.000 ευρώ. Πάντως, όπως μπορείς να δεις και στο video, όντως πετάει!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...