Νέο Cinturato P7 Blue

Διάκριση ΑΑ με βάση τη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα

  • -
  • -

Η Pirelli παρουσίασε το νέο Cinturato P7 Blue στη Βαλένθια, το πρώτο ελαστικό με κατάταξη ‘AA’ σύμφωνα με τη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα. Με το Blue, η Pirelli επεκτείνει τη σειρά premium ελαστικών της και διευρύνει τη γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων, προσφέροντας μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος και μειωμένη αντίσταση κύλισης.

Το νέο ελαστικό, που δημιουργήθηκε για αυτοκίνητα μεσαίου – μεγάλου κυβισμού ήδη κυκλοφορεί στην αγορά και αποτελεί εξέλιξη του Cinturato P7, του παγκοσμίως πρώτου οικολογικού ελαστικού υψηλών επιδόσεων.

Το νέο Blue διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά επιδόσεων που έχει κληρονομήσει από το Cinturato P7, ηγέτη στην κατηγορία του και με αμέτρητες νίκες σε διεθνείς δοκιμές, αλλά είναι βελτιωμένο στο φρενάρισμα στο βρεγμένο κατά 2,6 m συγκριτικά με τα ελαστικά κατάταξης ‘B’, και με μειωμένη την αντίσταση κύλισης κατά 23% συγκριτικά με τα ελαστικά ‘C’. Αυτό μεταφράζεται σε οικονομία καυσίμου 5,1% και λειτουργικού κόστους πάνω από 90 ευρώ το χρόνο.

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά Cinturato κρίθηκε αναγκαία από την αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλεια και οικονομία. Το Blue δημιουργήθηκε αποκλειστικά σαν προϊόν after-market, αντίθετα με το Cinturato P7, το οποίο σχεδιάστηκε και σαν ελαστικό πρώτης τοποθέτησης και γρήγορα μάλιστα έγινε σημείο αναφοράς για τους περισσότερους επιτυχημένους κατασκευαστές μοντέλων coupe και sedan μεγάλου κυβισμού.

 

25 χρόνια P Zero

Παράλληλα με την παρουσίαση του νέου ελαστικού γιορτάστηκαν και τα 25 χρόνια της σειράς P Zero με το Ευρωπαϊκό Grand Prix της Formula1. Η εξελικτική πορεία παρουσιάστηκε μέσω προσομοιωτή που αναπαρήγαγε σε εικονικό περιβάλλον τα χαρακτηριστικά αυτοκινήτων και ελαστικών από τη δεκαετία του 1980 συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα της εποχής μας. Η σύγκριση ανάμεσα σε μία τεχνολογία 25ετίας και τη σημερινή έδειξε καθαρά την αλληλεπίδραση αυτοκινήτου / ελαστικού, και τον πρωταρχικό ρόλο που παίζει το ελαστικό για κάθε μοντέλο ξεχωριστά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...