Ηλεκτρικό ποδήλατο από την Audi

Με σούπερ σχεδίαση, τελική 80 km/h και πρόγραμμα υποβοήθησης για.. σούζες

  • -
  • -

Φαίνεται πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν την υπόθεση “ποδήλατο”, ειδικά στην ηλεκτρική του εκδοχή. Έτσι, μετά τη Smart, την Opel και τη Lamborghini, ήρθε η σειρά της Audi να μπει στο ρυθμό της ορθοπεταλιάς. Το εντυπωσιακό σε εμφάνιση Wörthersee (όνομα που διάλεξαν πάντως…) έχει σκελετό από ανθρακόνημα βάρους μόλις 1,6 κιλών, συνολικό βάρος 26 kg, ηλεκτροκινητήρα ισχύος 2,3 kW (3,1 ίπποι) και ροπής 250 Nm, ενώ μπορεί να κινηθεί με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 530 Wh δίνει αυτονομία 2,5 ωρών. Άλλα χαρακτηριστικά του είναι το 9-τάχυτο κιβώτιο, τα δισκόφρενα, τα φώτα LED και η δυνατότητα διασύνδεσης με τα smartphones. Μέσω της οθόνης που διαθέτει, ο ποδηλάτης, εκτός από τα να βλέπει πληροφορίες όπως ταχύτητα κίνησης και φόρτιση της μπαταρίας, μπορεί να επιλέξει πρόγραμμα οδήγησης, όπως:

Pure: ο ποδηλάτης κινεί το ποδήλατο μόνο με τα πεντάλ,

Pedelec: η κίνηση των πεντάλ ενισχύεται από τον ηλεκτρικοκινητήρα. Η αυτονομία κυμαίνεται στα 50-70 km και η τελική φτάνει τα 80 km/h.

eGrip: η κίνηση του ποδηλάτου γίνεται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, με την τελική να φτάνει τα 50 km/h.

Wheelie: η ισχύς ελέγχεται ηλεκτρονικά ώστε να βοηθήσει τον αναβάτη στις… σούζες! Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο υπολειτουργίες, την “Power Wheelie” για τους όσους μυούνται για πρώτη φορά στον κόσμο της σούζας και την “Balanced Wheelie” για τους έμπειρους... Το Wheelie βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας καθώς ο αναβάτης μετατοπίζει το βάρος του προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...