Κλασικό ημερολόγιο 2012

  • -
  • -

Pau Historique

Ένας άγνωστος αγώνας στη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα γραφικός που διεξάγεται μεταξύ την 5η και 6η Μαΐου στην ειδυλλιακή Γαλλική πόλη του Pau. Ιδανικό για υπέροχες διακοπές.

www.grandprixdepauhistorique.com

 

Grand Prix de Monaco Historique

Είναι σίγουρα η πιο διάσημη «αγωνιστική διαδρομή» στον κόσμο με ιστορία από το 1929. Ο αγώνας διεξάγετε κάθε δύο χρόνια και αυτή είναι η χρονιά του.

Από τις 11 έως τις 13 Μαΐου θα διεξαχθεί ο όγδοος αγώνας και τα αυτοκίνητα χωρίζονται χρονολογικά σε κατηγορίες έως το 1952, 1961, 1966, 1973 και 1978 με τις δίλιτρες F3 και  τα Sports Cars μέχρι το 1953, να συμπληρώνουν τις κατηγορίες. Το απόλυτο glamour!

www.acm.mc

 

Mille Miglia

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο αγώνας του Mille Miglia ήταν ο μεγαλύτερος όλων των εποχών και από το 1927 έως το 1957 και η διαδρομή από τη Ρώμη στη Μπρέσια και πίσω έκλεψε τη φαντασία, με οδηγούς όπως τους Tazio Nuvolari, Piero Taruffi και Alberto Ascari.

Βέβαια ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνον τον «πόδι στο πάτωμα», αλλά δεν παύει να είναι μια σπουδαία εμπειρία. Πάντως εάν σκέπτεστε τη συμμετοχή σας στον αγώνα που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 20 Μαΐου θα σας απογοητεύσουμε, γιατί η λίστα των συμμετεχόντων έχει συμπληρωθεί. Του χρόνου πάλι!

www.1000miglia.eu

 

Le Mans Legends Race

Ελάχιστοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να συναγωνιστούν εμπρός σε 250.000 θεατές. Και όμως το πρωί πριν τον αγώνα των 24 Ωρών (στις 14 Ιουνίου) μια χούφτα οδηγών θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, αφού θα αναβιώσει η κατηγορία C από τη δεκαετία του ’80! Οι Jaguar, Porsche, Spice, Mercedes και Nissan θα… διασταυρώσουν και πλάι τις εξατμίσεις τους. Χαμός!

www.groupcracing.com

 

Goodwood Festival of Speed

Από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου θα διεξαχθεί η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις στο Goodwood που είναι περισσότερο ένα festival για το αυτοκίνητο και όχι αγώνας.

Όλες οι ομάδες της Formula 1 θα είναι εκεί και θα εορταστούν τα 60 χρόνια ζωής της Lotus. Μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση με τροχούς, μουσική και φαγητό για κάθε φίλο των τεσσάρων και των δύο τροχών. Πραγματική αγάπη.

www.goodwood.co.uk

 

Le Mans Classic

Όλα άρχισαν το 1923 και οι 24 ώρες του Le Mans αποτελούν πια αναπόσπαστο μέρος της αγωνιστικής κουλτούρας και η συμμετοχή στην κλασική του έκδοση αποτελεί την ολοκλήρωση ακόμα και του πιο τρελού ονείρου.

Θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου και παράλληλα θα υπάρξει και έκθεση 8.000 αυτοκινήτων που κατά καιρούς έλαβαν μέρος στον αγώνα.

www.lemansclassic.com

 

Nurburgring Oldtimer Grand Prix

Είναι το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός στη Γερμανία και θα διεξαχθεί για 40η φορά στην τρομερή πίστα του Nordschleife από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου.

Η «πράσινη κόλαση» σας περιμένει!

www.avd.de

 

Silverstone Classic

Ελάχιστες πίστες διαθέτουν την ιστορία του Silverstone και όποιος βρεθεί εκεί από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου σίγουρα θα έχει «great time», γιατί τον περιμένουν περισσότεροι από 20 αγώνες με 1000 αυτοκίνητα και 800 οδηγούς. Μόνο οι Βρετανοί έχουν την αυτοκινητιστική κουλτούρα για τέτοιου επιπέδου γεγονότα.

www.silverstoneclassic.com

 

Zandvoort Historic Grand Prix

Άγνωστη παρά μόνο στους πολύ «in» αυτή η παραθαλάσσια Ολλανδική πίστα, χαμένη μέσα στους αμμόλοφους. Αγωνιστικά ξεκίνησε το 1948, αλλά οι πρώτοι αγώνες είχαν διεξαχθεί στους δρόμους της πόλης από το 1939. Πάντως η πίστα έγινε διάσημη για τη στροφή του «Tarzan» που ξεχώριζε τους άντρες από τα παιδιά.  Τη 1η και 2η Σεπτεμβρίου, για κάτι πέρα από τα συνηθσιμένα.

www.circuit-zandvoort.nl

 

Goodwood Revival

Πραγματικοί αγώνες σε πραγματική πίστα, αυτή τη φορά. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας για να εορταστούν τα 30 χρόνια των αυτοκινήτων του Carroll Shelby και επίσης θα τιμηθεί ο Dan Gurney. Από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, το απόλυτο ιστορικό γρεγονός.

www.goodwood.co.uk

 

Spa Classic Six Hours

Τo Spa-Francorchamps το ξέρετε είναι μια απαιτητική και δύσκολη πίστα και για 24 ώρες γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

www.roadbook.be

 

Roger Albert Clark Rally

Θα μπορούσαμε να το διαβάσουμε και ως RAC και λίγο-πολύ αυτό είναι, η αναβίωση του ιστορικότερου βρετανικού αγώνα που τώρα διεξάγεται στη μνήμη του Roger Clark, που ήταν ο πρώτος βρετανός οδηγός που έσπασε την κυριαρχία των Σκανδιναβών.

Θα έχετε και πάλι την ευκαιρία να ακολουθήσετε τον αγώνα από δάσος σε δάσος για να ακούσετε και πάλι τον ήχο των Escort από τις 23 και μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

www.rogeralbertclarkrally.org

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...