Μια «στρίγγλα» στο Μουσείο Αυτοκινήτου

Η Corvette του Τζώννυ στο Athenian Capitol

  • -
  • -

Μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες ανακοίνωσε το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καθώς η θρυλική Chevrolet Corvette Sting Ray του Τζώννυ Πεσμαζόγλου, γνωστή ως «Στρίγγλα», προστίθεται στα εκθέματα του. Αρκετές φορές το χρόνο για δεκαετίες, ο Τύπος ασχολήθηκε με τις αμέτρητες επιτυχίες της «Στρίγγλας», όπως πολύ εύστοχα την αποκαλούσαν οι περί των αγώνων, πάντα και μόνον στα έμπειρα και ικανά χέρια του Τζώννυ Πεσμαζόγλου. Έχει ειπωθεί, ότι η σχέση οδηγού και αυτοκινήτου Chevrolet ήταν μοναδική, όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας αλλά παγκοσμίως!

Το συγκεκριμένο μοντέλο Corvette, αφού εισήχθη στην Ελλάδα από την οικογένεια Πεσμαζόγλου που ήταν οι εισαγωγείς των αυτοκινήτων Chevrolet της General Motors, αποσυναρμολογήθηκε και 'χτίστηκε' από την αρχή, μετατρέποντας το αμάξωμα με φαρδύτερα φτερά και αεροδυναμικά βοηθήματα από fiberglass όπως και το υπόλοιπο αμάξωμα, κρατώντας τα καλούπια για περίπτωση αντικατάστασης. Ο παράγων αναλογίας ιπποδύναμης/βάρους σε συνδυασμό με τις ικανότητες του οδηγού, ήταν η τέλεια συνταγή για τις αναρίθμητες νίκες που καθιστούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σταθμό στην ιστορία του αγωνιστικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Η Sting Ray έχει παραχωρηθεί από την οικογένεια Πεσμαζόγλου και αποτελεί τον προπομπό της συνολικής αντικατάστασης των εκθεμάτων του Μουσείου μαζί με άλλα θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της ΕΛΦΙΝΚΟ, γεγονός που θα πραγματοποιηθεί όταν κριθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει επισκεφθεί την τωρινή συλλογή του Μουσείου, για τουλάχιστον μια φορά.

Όσοι πιστοί προσέλθετε στο πολυχώρο του Athenian Capitol (Πατησίων, Ιουλιανού & Γ’ Σεπτεμβρίου) όπου εκτός του Μουσείου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας σε έναν εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...