Η βιώσιμη μετακίνηση στην Αθήνα

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου, ΡΑΕ και Nissan

  • -
  • -

Εκδήλωση για τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη και την εξοικονόμηση ενέργειας  πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων, σήμερα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο. Αφορμή για την εκδήλωση ήταν το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αθηναίων με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και το μνημόνιο συναντίληψης με την εταιρία Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, επεσήμανε πως η πολιτική των συνδυασμένων μεταφορών, η εξοικονόμηση και η ορθή χρήση της ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ποιότητας ζωής των πολιτών, με ασφάλεια, με περιβαλλοντική προστασία και με εξοικονόμηση πόρων για τον πολίτη και την πόλη.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Νίκος Βασιλάκος, σημείωσε ότι η συμφωνία μεταξύ της ΡΑΕ και του Δήμου Αθηναίων για στενή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας είναι κομβικής σημασίας προκειμένου να προωθηθεί η ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πρωτεύουσας.

Η αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., κυρία Ντένη Θεοχαράκη, μίλησε για την ανάγκη συνένωσης των δυνάμεων και τη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων σε ό,τι αφορά την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για την ηλεκτροκίνηση στην πόλη.

Κατά την εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων βράβευσε:

Την οργάνωση «Οι Συνήγοροι του Κλίματος» για το πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Η Δύναμη του 10», στο οποίο συμμετέχουν 10 σχολεία της Αθήνας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου τους κατά 10% μόλις μέσα σε 10 εβδομάδες.

Την εταιρία Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την πρωτότυπη ενέργεια της «Amstel Eco House», έναν πρωτότυπο διαδραστικό χώρο που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τον κόσμο σε θέματα ορθής οικολογικής συμπεριφοράς στο σπίτι, όπως η ανακύκλωση απορριμμάτων και η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

Τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, κ. Νίκο Βασιλάκο, ως έναν από τους πρωτοπόρους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...