H Cosmote συμμετέχει στο έργο eΚΛΗΣΗ

To eΚΛΗΣΗ είναι ένα πανευρωπαϊκό σύστημα που έχει ως στόχο τη μείωση των απωλειών και των τραυματισμών σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

  • -
  • -

Το σύστημα eCall το ξέρεις; Είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί υποχρεωτικά σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του 2014, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθεί ταυτόχρονα της εφαρμογή του σε όλα τα νέα οχήματα από το 2015. Στόχος αυτού του συστήματος είναι η δραστική μείωση του χρόνου ενημέρωσης και επέμβασης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση είτε της σοβαρότητας των τραυματισμών είτε της απώλειας ανθρώπινων ζωών. Πως θα λειτουργεί; Μέσω του συστήματος eCall, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος θα ενεργοποιείται κλήση (όπως μπορείτε να δείτε στη δεύτερη σχετική φωτογραφία του θέματος), είτε αυτόματα από αισθητήρα του οχήματος, είτε χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η κλήση αυτή θα αναγνωρίζεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σαν κλήση έκτακτης ανάγκης 112, θα εμπλουτίζεται με πληροφορίες για τη θέση του καλούντος και θα δρομολογείται στο κέντρο εξυπηρέτησης κλήσεων έκτακτης ανάγκης PSAP (Public Safety Answering Point).

Σε αυτό το πανευρωπαϊκής εμβέλειας έργο «eΚΛΗΣΗ» συμμετέχει και η Cosmote στις εργασίες που έχουν ξεκινήσει με στόχο την υλοποίηση εθνικής πιλοτικής εφαρμογής του στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του έργου «eΚΛΗΣΗ», η Cosmote είναι υπεύθυνη για την παροχή του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών, καθώς και για τη δρομολόγηση της κλήσης έκτακτης ανάγκης και τη μετάδοση των δεδομένων από το σύστημα εντός του αυτοκινήτου στο κέντρο εξυπηρέτησης.

Εκτός από την Cosmote, στο έργο «eΚΛΗΣΗ» συμμετέχουν, επίσης, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ) ως συντονιστής, καθώς και η Space Hellas A.E., εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ). Συγχρηματοδοτείται από τη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Συνεργασία» κατά 78,85%, καθώς επίσης και από τους ιδιωτικούς φορείς που συμμετέχουν στο έργο κατά 21,15%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...