Νέο Chevrolet Spark EV

Στις πρίζες από το 2013…

  • -
  • -

Σύμφωνα με μια χθεσινή ανακοίνωση της Chevrolet το νέο ηλεκτρικό Spark αποτελεί πλέον ένα άμεσα υλοποιήσιμο project. Η καριέρα του θα ξεκινήσει από μερικές αγορές της Αμερικής και κάποιες επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές (πιθανόν και ευρωπαϊκές χώρες) το 2013.

Προμηθευτής των νέων εξαιρετικά αποτελεσματικών μπαταριών λιθίου του Spark EV θα είναι η αμερικάνικη εταιρεία A123 Systems. Οι συγκεκριμένες μπαταρίες χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία λιθίου (nanophosphate Li-ion), στοιχείο που βελτιώνει σημαντικά σύμφωνα με την A123 Systems το χρόνο φόρτισης τους. Οι δηλώσεις των τεχνικών για πλήρη φόρτιση μόλις σε 5 λέπτα, κρίνονται κάπως αισιόδοξες αλλά το μέλλον είναι εδώ για να τους δικαιώσει. Ενδεικτικά οι σημερινές top εφαρμογές θέλουν τουλάχιστον από 2 έως 5 ώρες για πλήρη φόρτιση, με το 80% να επιτυγχάνεται στην καλύτερη περίπτωση στο μισάωρο.

Το ηλεκτρικό Spark EV κουβαλά μεγάλο κομμάτι των τεχνολογικών εξελίξεων της GM στην ηλεκτροκίνηση και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικά μοντέλα για την καθιέρωση της στα ηλεκτρικά οχήματα.

 

Προς το παρών για τη λαβωμένη ελληνική αγορά, όποιος ψάχνει ένα καθημερινό οικονομικό μέσο και βρίσκει το Spark ενδιαφέρον σαν όχημα, εκτός από τις εκδόσεις βενζίνης, υπάρχει και η έκδοση υγραερίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...