Smart E-Bike στη Φρανκφούρτη

Trendy ηλεκτρικό ποδήλατο

  • -
  • -

Η Smart θα επεκτείνει την ενασχόληση της με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, βάζοντας στην παραγωγή από την επόμενη χρονιά το ηλεκτρικό της ποδήλατο (Ebike). Το πρώτο πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί στην περασμένη έκθεση του Παρισιού, με το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει να προορίζεται για την Ευρώπη και την Β.Αμερική.

Η κατασκευή του ποδηλάτου θα γίνεται σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία Grace, με τους ανθρώπους της Smart να υπολογίζουν ότι θα επωφεληθούν σημαντικά από το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς των ηλεκτρικών ποδηλάτων (στην Ευρώπη κατά 40%).

Το ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο της Smart –κατασκευασμένο από αλουμίνιο και πλαστικό- υποβοηθείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 250 W, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου η οποία φορτίζεται από οποιαδήποτε κοινή παροχή ρεύματος.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας ξυπνά με την πεταλιά του αναβάτη (pedelec) και διαθέτει συνολικά τέσσερα προγράμματα υποβοήθησης, εξασφαλίζοντας μέγιστη ταχύτητα στο νόμιμο πλαίσιο των 25 km/h. Παράλληλα υπάρχει και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Άλλα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού δίτροχου Smart είναι οι τροχοί των 26 ιντσών, οι τρεις ταχύτητες, τα δισκόφρενα, η ύπαρξη ιμάντα αντί για την κλασσική αλυσίδα, τα Led φώτα και η είσοδος USB για Smartphone.

Στην Φρανκφούρτη έγινε η επίσημη παρουσίαση του ηλεκτρικού ποδηλάτου παραγωγής, με το τελικό κόστος του να καθορίζεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στα 4000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...