Νέες εγκαταστάσεις στην Porsche

Κατασκευάζεται νέο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης

  • -
  • -

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του νέου Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης της Porsche στο Weissach, όπου θα κατασκευαστούν ένας νέος χώρος σχεδιασμού, μία υπερσύγχρονη αεροδυναμική σήραγγα καθώς και ένα κέντρο ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η συνολική επένδυση της Porsche θα ανέλθει περίπου στα 150 εκατ. ευρώ.

Η νέα σήραγγα αεροδυναμικής θα επιτρέψει στη θυγατρική που ασχολείται με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας να ανταπεξέλθει καλύτερα στις προκλήσεις του μέλλοντος. «Η εξέλιξη της αεροδυναμικής συμβάλλει σημαντικά στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και στην υψηλή απόδοση, δυο από τα βασικά χαρακτηριστικά του Porsche Intelligent Performance», δήλωσε ο Wolfgang Hatz, επικεφαλής της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης της Porsche AG. Το νέο κέντρο ηλεκτρονικών συστημάτων θα συγκεντρώσει τμήματα που μέχρι τώρα ήταν διασκορπισμένα σε διάφορα κτήρια. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ηλεκτρική και υβριδική τεχνολογία. Με το νέο αυτό κέντρο δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για την εκπλήρωση του στόχου αυτού» συμπλήρωσε ο Hatz.

Σε συνέχεια της επέκτασης των εγκαταστάσεων η Porsche ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία ανθρώπινου δυναμικού. Στην διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη περισσοτέρων από εκατό νέων μηχανικών. Οι νέες εγκαταστάσεις και το κτήριο σχεδιασμού αναμένεται να είναι έτοιμο για εργασία το καλοκαίρι του 2013. Η σήραγγα αεροδυναμικής αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους έξι μήνες του 2014.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...