Συναγερμός για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Ένα εκατομμύριο μέσα στο πρώτο 7μηνο

  • -
  • -

Τα "καλά" της ύφεσης αφορούν κάθε κρίκο της αλυσίδας του αυτοκινήτου, έτσι η έκρηξη του αριθμού των ανασφάλιστων ήταν αναμενόμενη από πολλούς. Από τις αρχές του χρόνου φάνηκαν τα προβλήματα με τις αποσύρσεις αυτοκινήτων από την κυκλοφορία λόγω αδυναμίας πληρωμών των δόσεων δανείων στις τράπεζες, τις δηλώσεις ακινησίας και την αδυναμία πληρωμής των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, αλλά και τα πρόσφατα μέτρα με τα τεκμήρια έχουν αυξήσει τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα κατά 200.000 περίπου μέσα στους 7 μήνες του 2011 και το σύνολο των ανασφάλιστων σε πάνω από 1 εκατ. οχήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ο δείκτης της αναλογίας ασφαλισμένων/ανασφάλιστων αυτοκινήτων όπου στην Ελλάδα φτάσαμε σε 1 ανασφάλιστο προς 4 ασφαλισμένα όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. η αναλογία είναι 1/6 στη Πορτογαλία, 1/7 στην Ισπανία, 1/10 στην Ιταλία και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά φτάνει στο 1/20.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ασφυκτικό πρόβλημα στο Επικουρικό Κεφάλαιο με το οποίο αποζημιώνονται όσοι εμπλέκονται σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Ήδη το «άνοιγμα» του Επικουρικού φτάνει τα 700 εκ. ευρώ με ανοδικές τάσεις, χωρίς να υπάρχει βιώσιμη λύση όπως δανεισμός ή χρηματοδότηση από το κράτος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...