Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές

Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ποδηλάτων

  • -
  • -

Τη δωρεάν διάθεση ποδηλάτων ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους για ορθοπεταλιές στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου. Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχεια του επιτυχημένου green προγράμματος που καθιέρωσε τον Σεπτέμβριο του 2010 η ΤΡΑΜ Α.Ε.*, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τα ποδήλατα και ο προστατευτικός εξοπλισμός διατίθενται από Τετάρτη έως και Σάββατο, 17:30 – 20:30, από το ειδικό περίπτερο που λειτουργεί στο Φλοίσβο, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου (ανάμεσα στις στάσεις τραμ «Πάρκο Φλοίσβου» και «Φλοίσβος»). Οι επιβάτες, με την επίδειξη του ενιαίου εισιτηρίου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), ακυρωμένου έως και μιάμιση ώρα νωρίτερα και την κατάθεση αστυνομικής ταυτότητας ή διπλώματος οδήγησης, μπορούν να παραλαμβάνουν τα ποδήλατα για μιάμιση ώρα. Τα έγγραφα επιστρέφονται με την παράδοση των ποδηλάτων.

Για την εφαρμογή του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί, μέσω χορηγίας, 35 ποδήλατα, εκ των οποίων 20 σπαστά έτσι ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με όλα τα ΜΜΜ. Διατίθενται επίσης παιδικά ποδήλατα, αλλά και δίκυκλα ενηλίκων με επιπλέον καθισματάκι. Το πρόγραμμα «Τραμ – Ποδήλατο, Παράλληλες Διαδρομές» πραγματοποιείται και αυτή τη φορά με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Για περισσότερες πληροφορίες, προμηθευτείτε το έντυπο από τα εκδοτήρια τραμ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tramsa.gr ή τηλεφωνείστε στο 210-9978000 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Χορηγοί

WIND Ελλάς (μεγάλος χορηγός)

TSIRIKOSBIKES (συμβολή στην αγορά ποδηλάτων και εξοπλισμού)

MADTV & RADIO, CITYPRESS & FREESUNDAY, NEWSBEAST & NEWPOST (χορηγοί επικοινωνίας)

 

* Υπενθυμίζεται ότι το τραμ είναι το πρώτο μέσο μαζικής μεταφοράς που από την ημέρα που λειτούργησε επιτρέπει τη μεταφορά ποδηλάτων στα οχήματα, χωρίς περιορισμούς ημέρας και ώρας

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...