Hλεκτρικά επαγγελματικά: ιδανικά για τις πόλεις

Τα αποτελέσματα του ColognE-mobil Project

  • -
  • -
green quotes

Roland Krüger, Project Manager της Ford Ευρώπης για το colognE-mobil

«To colognE-mobil project παρέχει ουσιαστικά δεδομένα και σημαντικές πληροφορίες από πλευράς εταιρικών πελατών για τα ηλεκτρικά μας οχήματα. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θετικά μέχρι τώρα και παραμένουν ανεκτίμητα καθώς μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπό εξέλιξη λύσεις μας στον τομέα e-mobility».

 

Jörn Hansen, Project Manager E-Mobility της RheinEnergie:

«Το Transit Connect είναι ένα επαγγελματικό όχημα που εκτός από τον πλούσιο χώρο φόρτωσης και την ευελιξία, προσφέρει επίσης μία άνετη, ασφαλή και μηδενικών ρύπων λειτουργία – κυρίως σε αστικές περιοχές – και είναι απολαυστικό στην οδήγηση».

Τα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα είναι αξιόπιστα και έχουν μεγάλες δυνατότητες χρήσης σε αστικές περιοχές. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του colognE-mobil project. Το ColognE-mobil είναι ένα συνεργατικό project στο οποίο συμμετέχουν η πόλη της Κολωνίας, η εταιρεία ενέργειας RheinEnergie AG, το Πανεπιστήμιο του Duisburg-Essen και η Ford. Στα πλαίσια του προγράμματος, έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2010 η δοκιμή ενός στόλου 10 οχημάτων Ford Transit BEV και 10 Ford Transit Connect Electric σε πραγματικές συνθήκες στην αστική ζώνη της Κολωνίας, μέσω εταιρικών πελατών από το χώρο των Διανομών και της Παροχής Υπηρεσιών. Πολύ σύντομα μάλιστα, στο στόλο θα προστεθούν πέντε Focus Electric.

Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν διανύσει μέχρι τώρα 50.000 km δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, εκτελώντας καθημερινές επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως μεταφορές φορτίων και διανομές σε δρόμους της πόλης. Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί 1.500 φορτίσεις. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι:

  • Τα επαγγελματικά EV έχουν μεγάλες δυνατότητες χρήσης σε αστικό περιβάλλον. Οι επιδόσεις των Transit BEV και Transit Connect Electric επιβεβαιώνουν ότι τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα είναι κατάλληλα για διανομές, υπηρεσίες και παραδόσεις σε συνθήκες πόλης.
  • Η αυτονομία κρίθηκε υπεραρκετή. Οι πελάτες που συμμετείχαν στη δοκιμή συνήθως οδηγούσαν από 25 μέχρι 70 km την ημέρα, με υψηλότερο καθημερινό μέσο όρο του στόλου τα 100 km, δηλαδή στα πλαίσια της μέγιστης αυτονομίας των 165 km του Transit BEV και των 130 km του Transit Connect Electric.
  • Περίπου 1.500 φορτίσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα χωρίς προβλήματα, οι περισσότερες στις 12 εγκαταστάσεις της RheinEnergie που έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο των εταιριών του project. Επιπλέον, ο δημόσιος σταθμός φόρτισης στο κέντρο της Κολωνίας έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 500 φορές.
  • Η μέση απόσταση οδήγησης μεταξύ δύο φορτίσεων ήταν 30 km, που σημαίνει ότι καταργείται το πολυσυζητημένο ‘άγχος της αυτονομίας’ όταν το όχημα κινείται στην πόλη.
  • Τα νέα είναι καλά και για τις εκπομπές CO2. Τα ηλεκτρικά οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο colognE-mobile project και φορτίστηκαν με ανανεώσιμη ενέργεια πέτυχαν μία σχετική μείωση εκπομπών CO2 της τάξεως του 90% στον κύκλο ‘well-to-wheel’ (από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση).

 

Πλήρως ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και αστική μετακίνηση

Το Πανεπιστήμιο του Duisburg-Essen μελέτησε επίσης μέσω προσομοίωσης τις επιπτώσεις και τις δυνατότητες χρήσης ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην περιοχή της Κολωνίας. Με τη δημιουργία ενός εικονικού στόλου 30.000 ηλεκτρικών οχημάτων, η κατανάλωση ηλεκτρισμού ήταν μόλις 3,7% της συνολικής σχετικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών της περιοχής. Δεδομένου ότι ένας τυπικός κάτοικος της Κολωνίας οδηγεί κατά μέσο όρο 30 km την ημέρα, η επίσημη αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων καλύπτει τις απαιτήσεις και για καθημερινή χρήση.

Τέλος, έρευνα αγοράς του Πανεπιστημίου έδειξε ότι οι κάτοικοι της Κολωνίας είναι πρόθυμοι να επενδύσουν € 25.000 για ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Σε περιοχές με υψηλότερα εισοδήματα, το ποσό αυτό φτάνει μέχρι € 35.000.

Το ηλεκτρικό Transit Connect

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του ελαφρού επαγγελματικού Transit Connect μηδενικών ρύπων πωλείται τώρα στις Ευρωπαϊκές αγορές μετά το επιτυχημένο του λανσάρισμα στη Β. Αμερική το Δεκέμβριο του 2010. Μονάδες 'Glider' – πλήρη οχήματα χωρίς τον κινητήρα – θα μεταφέρονται από το εργοστάσιο παραγωγής Ford Otosan που βρίσκεται στο Kocaeli (Τουρκία), απευθείας σε μία συμβαλλόμενη παραγωγική μονάδα της Azure (Βρετανία) για την τελική συναρμολόγηση. Το ολοκληρωμένο Transit Connect Electric van θα πωλείται από την Azure Dynamics μέσω αποκλειστικού δικτύου εμπόρων. Το Ευρωπαϊκό Transit Connect Electric θα φέρει το Μπλε Οβάλ της Ford και το λογότυπο Force Drive™ της Azure, όπως και το αντίστοιχο μοντέλο Β. Αμερικής.

VIDEOS

Ford Transit Connect Electric

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...