Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη 18 ώρες με τις φλόγες - Για να σβήσουν τη φωτιά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυτή ήταν σίγουρα μια δύσκολη ημέρα για τους πυροσβέστες που κλήθηκαν να τα βάλουν με το θηρίο…

  • -
  • -

Να ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας, ότι σύμφωνα με ποικίλες έρευνες που έχουν γίνει, τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν σαφώς μικρότερη πιθανότητα να πιάσουν φωτιά σε σχέση με τα αυτά που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το πρόβλημα είναι βέβαια, ότι άπαξ και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πάρει φωτιά, τότε η κατάσβεση του είναι μια άσκηση για δυνατούς λύτες… Το περιστατικό που συνέβη προ ημερών σε έκθεση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Χρειάστηκαν 18 ώρες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ανάρτησε στη «σελίδα» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πυροσβεστική υπηρεσία του FWFD, το συμβάν, ήταν άκρως σοβαρό και ιδιαιτέρως απαιτητικό, ειδικά για την ομάδα που κλήθηκε να το διευθετήσει.  

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 9 Οκτωβρίου το βράδυ, ότι στην αντιπροσωπεία της Cadillac, έχει ξεσπάσει φωτιά. Η ομάδα έσπευσε άμεσα στο σημείο μη γνωρίζοντας όμως ότι καίγονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και αυτό που αντίκρισε δεν ήταν σίγουρα ένα απλό περιστατικό.

Στο σημείο όπου ξεσπάσε η πυρκαγιά βρίσκονταν η ηλεκτρική σειρά (IQ) μοντέλων της Cadillac. Η φωτιά είχε ξεκινήσει -για άγνωστο ακόμη λόγο- από ένα brand new Escalade, το οποίο κρύβει στα ενδότερα του μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 200 kWh.

Για να μη μακρηγορούμε, γρήγορα η φωτιά «πέρασε» και στα δίπλα ηλεκτρικά μοντέλα (6 το σύνολο) όντας πλέον μη διαχειρίσιμη. Οι Πυροσβέστες χρειάστηκαν για την ακρίβεια 18 ολόκληρες ώρες για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, έριξαν τόνους νερού και χρησιμοποίησαν φυσικά και τις «ειδικές κουβέρτες» που έχουν προμηθευτεί για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

Δείτε ακόμη: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη μπαταρία στην Ελλάδα

Η Πυροσβεστική υπηρεσία (Station 23) σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση αλλά εν τέλει αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από την ομάδα. «Το πρόβλημα με τις φωτιές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εστιάζει στις μπαταρίες τους, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σκόπιμα ώστε να είναι στεγανές, με αποτέλεσμα το νερό να φτάνει δύσκολα στη πηγή της φλόγας η οποία αναζωπυρώνεται συνεχώς από τα χημικά στοιχεία που την απαρτίζουν. Ο επαγγελματισμός, το θάρρος και η ταχεία δράση της ομάδας μας όμως έκαναν για μία ακόμη φορά άψογα τη δουλειά τους».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...