Η BYD ετοιμάζει το αντίπαλο δέος του Ford Ranger Raptor!

Θα έχει 469 ίππους και… αν όλα πάνε καλά, εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες!

  • -
  • -

Η BYD δεν είχε κρύψει το ενδιαφέρον της για τα pick-up μοντέλα. Μάλιστα, στην Αυστραλία διαθέτει το επιβλητικό Shark 6, το οποίο η κινεζική μάρκα το φέρνει απέναντι από το Ford Ranger Raptor! Με αυτή ακριβώς τη λογική, αποκάλυψε στη χώρα της Ωκεανίας την έκδοση Performance με ακόμα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το μεγάλο σε διαστάσεις pick-up τοποθετήθηκε ένα δίλιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδορούμενο σύνολο, αντικαθιστώντας τον κινητήρα των 1.500 cc, ο οποίος ενισχύεται με την παρουσία ενός ακόμα ισχυρότερου ηλεκτροκινητήρα!

Δείτε ακόμη: Video - Δοκιμή Ford Ranger Raptor

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το υβριδικό σύνολο να αποδίδει 469 ίππους και 700 Nm ροπή! Με αυτό τον τρόπο είναι σαφώς ισχυρότερο από το Raptor, αλλά δεν έχει αντίστοιχες εκτός δρόμου ικανότητες. Δεν εφοδιάζεται με ειδικής σχεδίασης αναρτήσεις, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος των διαφορικών. Όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της BYD στην Αυστραλία, αυτό μπορεί να αλλάξει! Καταρχήν, ανέφερε πως έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με το τμήμα R&D στην Κίνα, συζητώντας ανοικτά το ενδεχόμενο αναβάθμισης του Shark 6.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως η BYD Αυστραλίας έχει στενές σχέσεις με τον οίκο βελτιώσεων Ironman 4x4 στην Αυστραλία και ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο κατασκευής ενός κιτ, το οποίο και θα αναβάθμιζε θεαματικά τις εκτός δρόμου ικανότητες του Shark 6. Η αλήθεια είναι πως μοιάζει αρκετά δύσκολο να καταφέρουν να το φέρουν στο ίδιο επίπεδο με το Raptor, αλλά σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί μία άκρως ενδιαφέρουσα εκτός δρόμου κατασκευή.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...