Mugen CR-Z: UPDATE με VIDEO

Ταχύτερο από Civic Type R, green όσο το απλό CR-Z

  • -
  • -

Το πολυαναμενόμενο – από τους φαν της Honda, και όχι μόνο – βελτιωμένο υβριδικό CR-Z από το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Mugen είναι σχεδόν έτοιμο. Ξεχωρίζει από το βαθύ πορτοκαλί αμάξωμα, το carbon καπό, τις ζάντες ελαφρού κράματος 17’’ και το bodykit της Mugen (δες το σε δράση στο παρακάτω video). Όπως ήδη γνωρίζουμε, με την προσθήκη ενός μηχανικού υπερσυμπιεστή (supercharger) στον 1.500άρη κινητήρα η απόδοση εκτοξεύθηκε στους 200 ίππους και τα 245 Nm ροπής (από 124 PS και 174 Nm αντίστοιχα). Σύμφωνα με την εταιρεία, το “hot” CR-Z είναι το ίδιο γρήγορο με το Civic Type R, με 0-100 km/h σε 6,6 sec περίπου (9,9 sec το ατμοσφαιρικό). Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση παραμένει στα επίπεδα του ατμοσφαιρικού CR-Z (5,0 lt/100 km)!

Το υβριδικό σύστημα IMA διατηρείται, ενώ για την ομαλή λειτουργία της ηλεκτρομηχανικής διάταξης η Mugen Euro δημιούργησε το Μugen iCF system. Το βάρος έχει μειωθεί αισθητά, χάρη στα ελαφρύτερα εξαρτήματα όπως το καπό και οι πόρτες από ανθρακονήματα. Τα αναβαθμισμένα, τετραπίστονα φρένα φροντίζουν για την επιβράδυνση, ενώ τα μεγαλύτερα μετατρόχια και η νέα ρυθμιζόμενη σε 5 επιλογές ανάρτηση φροντίζουν για ακόμη καλύτερο κράτημα.

Το Mugen CR-Z είναι ένα και μοναδικό και δεν υπάρχουν πλάνα παραγωγής. Τα καλά νέα είναι πως η Mugen έχει ήδη διαθέσει το κιτ βελτίωσης στην αγγλική αγορά. Πρώτη επίσημη παρουσίαση του Mugen CR-Z θα γίνει τον Ιούλιο στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...