H Lamborghini της Victoria Secret – Αναβιώνει 28 χρόνια μετά
Μία από τις πιο διάσημες εικόνες των 90’s, με τα «αγγελάκια» της Victoria Secret και την εμβληματική Lamborghini Diablo SV, αναβιώνει 28 χρόνια μετά.
- -
- -

Σχεδόν τρεις δεκαετίες από την έκδοση του διάσημου καταλόγου της Victoria Secret «Dreams and Fantasies», η αύρα των 90’s επιστρέφει στο σήμερα, με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.

Τα «αγγελάκια» της Victoria Secret και την εμβληματική -λευκή- Lamborghini Diablo SV. Σε μια εικόνα, που παρεμπιπτόντως εκείνη την εποχή, δεν είχε απλώς συναρπάσει το κοινό αλλά ουσιαστικά συνέδεε τρεις κόσμους: της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μόδας και της ποπ κουλτούρας.
Cult Status
Αυτό το Diablo SV του 1998 παραδόθηκε καινούργιο στο διάσημο οίκο εσωρούχων της Victoria Secret προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στο χριστουγεννιάτικο κατάλογο «Dreams and Fantasies» της εταιρείας.
Το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό, με τα διασημότερα supermodels της εποχής, όπως η Stephanie Seymour, η Laetitia Casta και η Tyra Banks, να πόζαραν γύρω από το Diablo, φορώντας φυσικά, πέρα από τα εσώρουχά τους και τα φτερά… των αγγέλων. Το δε Diablo που αγοράστηκε για την φωτογράφιση και μόνο, έφερε πολλές αλλαγές στο εσωτερικό του με τη σημαντικότερη όλων βέβαια τον αναγραμματισμό στο «SV» που για να ταιριάζει με το αρχίγραμμα της Victoria Secret μετονομάστηκε σε «VS». Αυτή η εικόνα έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ανθρώπους της μόδας ως η απόλυτη ενσάρκωση της αισθητικής και την «ταυτότητας» της δεκαετίας του 1990.
Τα χρόνια πέρασαν, οι δυο εταιρείες συνέχισαν να πρωταγωνιστούν κάθε μία στον τομέα της ώσπου πριν από μερικούς μήνες ο art director της Victoria Secret έριξε την ιδέα: Να αναβιώσουν ξανά, τη «θρυλική» εικόνα των 90’s.

Το θέμα βέβαια δεν ήταν τόσο απλό. Το αυτοκίνητο παρότι είχε αγοραστεί καινούργιο από τη Victoria Secret, είχε αφεθεί στην τύχη του. Για την ακρίβεια ήταν παρατημένο σε ένα γκαράζ για 14 ολόκληρα χρόνια και μερικώς… αποσυναρμολογημένο.
Αυτό γνώριζαν ότι ίσχυε τουλάχιστον κάποια άτομα από την ομάδα που είχε δουλέψει στο συγκεκριμένο concept πριν από 28 χρόνια. Όταν λοιπόν αναζήτησαν το Diablo διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε πουληθεί!
Αλλά άμα σε «θέλει» που λένε και στο χωριό μου, όλα γίνονται. Κάποια στιγμή, ο ιδιοκτήτης του Diablo γνώρισε τον φωτογράφο Rio Cam, γνωστό για τις εικόνες του που συνδυάζουν αυτοκίνητα, μοντέλα και μόδα εν γένει.
Δείτε ακόμη: Ο Ιάπωνας κροίσος που απέκτησε την πιο σπάνια Lamborghini
Ο Cam ήξερε ότι στη Victoria Secret ψάχνουν εναγωνίως να βρουν αυτό το συγκεκριμένο Diablo SV. Το οποίο σημειωτέων, ήταν πλέον σε άριστη κατάσταση με τον ιδιοκτήτη του να το έχει ανακατασκευάσει πλήρως αφήνοντας όμως τα μοναδικά λογότυπα «VS» του ως είχαν, καθώς ήταν και το μοναδικό Lamborghini Diablo SV που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Για να μην πλατειάζουμε ο ιδιοκτήτης του λευκού Diablo ήρθε σε επαφή με τη Victoria Secret, από τα υπόγεια του διάσημου οίκου εσωρούχων ήρθαν στην επιφάνεια τα χαρακτηριστικά φτερά των αγγέλων, τα μοντέλα συγκεντρώθηκαν στο στούντιο και σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, αναβίωσε η εντυπωσιακή εικόνα του 1998! Ως ένας φόρος τιμής σε μια εποχή και κυρίως σε μια κουλτούρα που δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη…
















και στη συνέχεια 'Προσθήκη στην οθόνη αφετηρίας'