Είναι επίσημο: Θα καθυστερήσει η Γραμμή 4 του Μετρό

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ακόμα δεν υπάρχει εύκολη απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

  • -
  • -

Η κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερο δημόσια έργα που υλοποιείται στη χώρα μας. Με μήκος 12,8 km θα συνδέει το Άλσος Βεϊκου με το Γουδή, με τους νέους σταθμούς να αγγίζουν συνολικά τους 15. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη γραμμή στην Αθήνα με αυτόματους συρμούς, με την επιβατική κίνηση να υπολογίζεται πως θα ξεπερνάει τους 350.000 επιβάτες ημερησίως. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει ο Όμιλος ΑΒΑΞ, με δύο μετροπόντικες να σκάβουν σε μήκος 4,5 km. Ο πρώτος έχει πρόοδο 65% και εκτιμάται ότι θα ολοκληρώσει στα τέλη του 2025. Ο δεύτερος μετροπόντικας προχωρά και υπολογίζεται πως θα τελειώσει στο τέλος του 2026. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ.Μιτζάλης, αναφερόμενος στον διαχωρισμό των πρόδρομων εργασιών από τις κύριες εργασίες που ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα, υποστήριξηε πως στο έργο υπήρχε μια πρωτοτυπία, καθοριστική για το έργο και για τον χρόνο ολοκλήρωσης του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαδοχικές καθυστερήσεις.

Δείτε ακόμη: Ανοίγει ο νέος αυτοκινητόδρομος - Πότε θα περάσει το πρώτο αυτοκίνητο; 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι πρώτες εργασίες για να παραληφθούν οι σταθμοί και να κατασκευαστούν. Άρα παρελήφθησαν οι σταθμοί με καθυστέρηση ως και 3 χρόνια. Δεν έχουμε παραλάβει τους σταθμούς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΓΟΥΔΗ. Προς το παρόν λοιπόν δεν υπάρχει εύκολη απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Προσπαθούμε με την Ελληνικό Μετρό να καταλήξουμε σε κάποιο σωστό χρονοδιάγραμμα και κάνουμε προσπάθειες σύντμησης του χρόνου που χάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φέρουμε το πέρας του έργου όσο γίνεται πιο κοντά».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...